Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sleutel voor De Schans

Geplaatst op: 13 januari 2015

Foto's Jan van Kleef

Geert en Hermen Terwel hebben dinsdag 13 januari ‘de sleutel’ van De Schans in ontvangst genomen. Manager woonleefgebied Hermien van Helsdingen overhandigde namens IJsselheem symbolisch een reusachtige sleutel. Een speciaal moment voor een bijzonder traject waarmee de ouderenzorg een eigen plaats blijft houden in Zwartsluis.

Alle bewoners en andere belangstellenden waren toegestroomd om dit mee te maken. Hermien van Helsdingen vroeg nog of er nu echt iets was veranderd in het nieuwe jaar. En daarop werd ontkennend geantwoord. Voor nu is het inderdaad nog rustig, maar Wel Wonen gaf al aan dat de bouwvergunning bij de gemeente is aangevraagd om de woningen voor kleinschalige verpleeghuiszorg op te knappen. “De komende tijd zult u wel wat geklop en geboor horen”, zei Geert Terwel. Roel Huls gaf als woordvoerder van de coöperatie aan dat de Sluzigers samen met IJsselheem en Wel Wonen het komende jaar gebruiken om De Schans goed in zijn nieuwe jasje te krijgen.

 Huren in De Schans

Het komend jaar is een overgangsjaar waarbij IJsselheem verantwoordelijk blijft voor alle zorg- en dienstverlening. Alleen de verhuur van woningen gaat over naar Wel Wonen.

Ouderen die graag in een beschermde woonomgeving willen wonen met zorg en dienstverlening dichtbij kunnen kiezen voor een appartement in De Schans. Het huurpakket is inclusief een warme maaltijd en welzijnsactiviteiten. IJsselheem biedt de zorg en blijft deze zorg bieden, ook na 2015. Ook voor ouderen met dementieklachten blijft IJsselheem de zorgaanbieder.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500