Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lucht Zwartewaterland meer vervuild

Geplaatst op: 15 januari 2015

Terwijl in heel Nederland de luchtkwaliteit verbeterd, is die in Zwartewaterland juist met 7,1 procent verslechterd. Dat blijkt uit onderzoek van de RIVM. Met name de concentraties stikstofdioxide en fijnstof in de lucht zijn in de hele regio en dan vooral Zwartewaterland flink toegenomen. Over het algemeen zorgen verkeer en industrie voor zo’n toename. Wat nu de reden is, is niet bekend.

In Zwartewaterland is nu 13,5 microgram stikstofdioxide per vierkante meter gemeten. Dat is overigens niet de grootste hoeveelheid in deze regio. Zwolle heeft 18 microgram per vierkante meter. De meest vervuilde lucht is gemeten in Rijssen-Holten met 21 microgram.vierkante meter.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Lucht Zwartewaterland meer vervuild

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500