Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Vertrek Van Dijkhuizen onomkeerbaar’

Geplaatst op: 15 januari 2015

Het bestuur van Sportclub Genemuiden benadrukt nogmaals dat contractverlenging voor Hans van Dijkhuizen en de technische staf niet meer mogelijk is. Dat staat in een persbericht van donderdagavond. Van Dijkhuizen en andere betrokkenen hebben op 18 december een brief gekregen waarin staat dat van contractverlenging geen sprake meer kan zijn.

Volgens het persbericht heeft het bestuur de afgelopen periode onder leiding van een onafhankelijke deskundige overlegd. Daarbij is vastgesteld dat de communicatie niet goed is geweest.Met name het besluit om de contracten van de technische staf niet te verlengen en in het verlengde daarvan het tijdig informeren van de 1e selectie is niet professioneel verlopen”, aldus het bericht.

Dat is gebeurd om geen personen te beschadigen. Wellicht mede daardoor zijn er verhalen ontstaan in de media waarin het niet verlengen wordt toegeschreven aan de verstoorde relatie tussen hoofdtrainer Hans van Dijkhuizen en bestuurslid Technische Zaken Jacob van Dalfsen. Nu zegt het bestuur dat de oorzaak ‘ten onrechte’ in persoonlijke verhoudingen wordt gezocht.

“De feitelijke oorzaak ligt in het ontbreken van elk besef voor professioneel gedrag bij de hoofdtrainer (en in het verlengde daarvan bij zijn assistenten)”, klinkt het. Daarvoor heeft Van Dijkhuizen een ‘formele schriftelijke berisping’ gekregen. ” Vervolgens is de technische staf in de gelegenheid gesteld haar verdere werkzaamheden op professionele wijze in te vullen.”

Volgens het bestuur heeft het bestuurslid Technische Zaken (Jacob van Dalfsen) zich op deskundige wijze ingezet om vanuit een ‘zakelijke setting de belangen van Sportclub Genemuiden in de ruimste zin van het woord te dienen’. “Elk contact van hem met de technische staf en de spelers is uitvoerig gedocumenteerd en in het bestuur teruggekoppeld of voorbereid. Er was uitsluitend sprake van bestuurlijk handelen. Hij dient gezuiverd te worden van de gedane aantijgingen”, aldus het bestuur, dat vorige week nog schreef dat het vertrouwen in het bestuurslid was opgezegd.

Het bestuur trekt ook het boetekleed aan voor dat persbericht van vorige week. “Binnen het bestuur was afgesproken dat vervolgens vóór de Kerstdagen van 2014 een persbericht zou worden gepubliceerd. Dat dit niet is gebeurd heeft er toe geleid dat een vertrouwensbreuk binnen het bestuur is ontstaan en dat de voorzitter is afgetreden. In een brief aan het bestuur heeft hij zijn aftreden gemotiveerd. In het persbericht van 9 januari 2015 is deze motivering helaas op een onjuiste en onvolledige wijze in de publiciteit gebracht. Die publiciteit is beschadigend voor het bestuurslid Technische Zaken en volkomen onterecht. Het bestuur wenst deze publicatie met dit nieuwe persbericht te rectificeren en wil daarmee benadrukken dat het betreffende bestuurslid geen enkele blaam treft.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

17 thoughts on “‘Vertrek Van Dijkhuizen onomkeerbaar’

 1. jan schreef:

  een genemuider spreekwoord is: als je het fijne niet weet, kun je er niks overzeggen. en een ledenvergadering voor sensatie beluste mensen is hier zeker op zijn plaats, voor mensen met een ECHT groen wit HART zal een paar punten pakken genoeg zijn

 2. Henk schreef:

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden,zo snel mogelijk een ledenvergadering en geen doekje voor het bloeden.

 3. Dick Hoekman schreef:

  Ik twijfel niet aan de goede intenties van het Sportclub bestuur. Het recente persbericht leidt echter uitsluitend tot meer vragen en schept geen duidelijkheid.
  Het is voor alle partijen zaak dat de rust binnen onze verenging op korte termijn terug komt om te voorkomen dat meerdere personen, die Sportclub allemaal op hun eigen wijze een warm hart toe dragen, onnodig beschadigd worden.
  Een ledenvergadering op korte termijn lijkt mij dan ook meer dan wenselijk.
  “Sportclub (1) dat zijn wij allen” laten wij daar vooral nu en in de toekomst trots op mogen zijn.

 4. Jaron van dijk schreef:

  Waarom maken de mensen met de negatieve reacties niet hun naam openbaar?
  Zijn jullie bang als de echte waarheid boven tafel komt jullie er op aangesproken worden?

 5. Oude generatie schreef:

  is dit een zaken kabinet: is het te hopen dat ze hun eigen zaken beter op orde hebben.(of is het hebben van de zaak het einde van het vermaak)

 6. Co schreef:

  Het hele pers bericht,

  Het bestuur van Sportclub Genemuiden heeft zich beraden over de ontwikkelingen van de afgelopen tijd. Nadat voorzitter Willem van der Haar is afgetreden, is er ruimte gezocht en gevonden om onder leiding van een onafhankelijke deskundige met elkaar in overleg te treden. Gezamenlijk is vastgesteld dat het bestuur onvoldoende aandacht heeft geschonken aan het belang van een goede externe communicatie. Met name het besluit om de contracten van de technische staf niet te verlengen en in het verlengde daarvan het tijdig informeren van de 1e selectie is niet professioneel verlopen.

  Het bestuur heeft gemeend de overwegingen die tot dit besluit hebben geleid, in eerste instantie uitsluitend te delen met de direct betrokkenen. Dit, om te voorkomen dat er beschadiging van personen kan optreden. Toch heeft het bestuur gemeend excuses te maken naar de spelersgroep voor het niet tijdig delen van het eerder genomen definitieve bestuursbesluit.

  Inmiddels zijn er de afgelopen weken interviews gegeven en publicaties geweest in de media, waarin de oorzaak van het niet verlengen van de contracten wordt gezocht in de relatie tussen hoofdtrainer Hans van Dijkhuizen en bestuurslid Technische Zaken Jacob van Dalfsen.

  Het bestuur hecht er aan om de leden duidelijk te maken, dat de oorzaak ten onrechte wordt teruggebracht naar persoonlijke verhoudingen. Een trainer heeft namelijk een arbeidsrechtelijke verhouding met Sportclub Genemuiden en niet met een bestuur, laat staan met een individueel bestuurslid.

  De feitelijke oorzaak ligt in het ontbreken van elk besef voor professioneel gedrag bij de hoofdtrainer (en in het verlengde daarvan bij zijn assistenten). Hoewel aan het begin van het seizoen de verhouding tussen het bestuur en de hoofdtrainer fors op de proef is gesteld, heeft het bestuur – uitsluitend in het belang van onze mooie vereniging – het gedrag gesanctioneerd in de vorm van een formele schriftelijk berisping. Vervolgens is de technische staf in de gelegenheid gesteld haar verdere werkzaamheden op professionele wijze in te vullen.

  Het bestuurslid Technische Zaken heeft zich op deskundige wijze volledig ingezet om vanuit een zakelijke setting de belangen van Sportclub Genemuiden in de ruimste zin van het woord te dienen. Elk contact van hem met de technische staf en de spelers is uitvoerig gedocumenteerd en in het bestuur teruggekoppeld of voorbereid. Er was uitsluitend sprake van bestuurlijk handelen. Hij dient gezuiverd te worden van de gedane aantijgingen.

  Het bestuur benadrukt nogmaals dat het besluit om niet tot contractverlenging met de technische staf over te gaan unaniem is genomen, onomkeerbaar is en in een brief van 18 december 2014 nogmaals aan betrokkenen is bevestigd.

  Binnen het bestuur was afgesproken dat vervolgens vóór de Kerstdagen van 2014 een persbericht zou worden gepubliceerd. Dat dit niet is gebeurd heeft er toe geleid dat een vertrouwensbreuk binnen het bestuur is ontstaan en dat de voorzitter is afgetreden. In een brief aan het bestuur heeft hij zijn aftreden gemotiveerd. In het persbericht van 9 januari 2015 is deze motivering helaas op een onjuiste en onvolledige wijze in de publiciteit gebracht. Die publiciteit is beschadigend voor het bestuurslid Technische Zaken en volkomen onterecht. Het bestuur wenst deze publicatie met dit nieuwe persbericht te rectificeren en wil daarmee benadrukken dat het betreffende bestuurslid geen enkele blaam treft.

  Het bestuur betreurt in hoge mate dat -vaak anonieme- bronnen worden geciteerd die de waarheid geweld aan doen. Het bestuur verwerpt dergelijke gedragingen en uitingen en neemt afstand van de gedane aantijgingen. Het belang van Sportclub Genemuiden gaat boven het belang van individuen en is leidend voor het bestuur.

  Genemuiden, 15 januari 2015

 7. Loesje schreef:

  “Chronisch ziek zijn vraagt om chronisch optimisme”.

  Loesje

 8. Gert schreef:

  Waarom is niet het volledige persbericht gepubliceerd.nu worden er gedeelten uitgehaald en benadrukt met aanhalingstekens.Er zijn alleen maar verliezers in het hele verhaal,incl Sportclub.

 9. NN schreef:

  Samenvatting
  1) bestuur zegt intern vertrouwen op in bestuurslid TZ
  2) bestuurslid TZ stapt niet op
  3) voorzitter stapt op
  4) bestuur zegt in persbericht vertrouwen op in bestuurslid TZ en kondigt ledenvergadering aan
  5) bestuur zegt in persbericht dat het vertrouwen heeft in bestuurslid TZ en laat in het midden wat de consequentie is voor het uitroepen van de eerder aangekondigde ledenvergadering

 10. Wim van de Vegte schreef:

  Hans, Gewoon je werk afmaken! Tijdens de problemen bij Ajax ging Frank de Boer ook gewoon door. En met succes. Gezien de eerdere (minimale) berichtgeving vanuit het bestuur is het laatste persbericht ongeloofwaardig. Lijkt gedicteerd vanuit Hannover of vanuit waar dan ook.
  De ledenvergadering kan het bestuur toch niet om heen, dacht ik zo. Zeker na wat er nu gebeurd is lijkt me dat respectloos.
  De wedstrijd in Spakenburg is nog niet eens bepalend, maar het zou wat zijn….. En dit elftal kan het best aan (ook 2 genoemden in een andere reactie bewijzen wekelijks Topklasse-niveau). Hebben ze dit seizoen niet EN GVVV, EN Spakenburg EN IJsselmeervogels verslagen? Zelfs in een uitwedstrijd. Ik verheug me gewoon weer op de wedstrijd en hoop dat Spakenburg een paar vrije schoppen veroorzaakt net buiten hun 16. Dan vliegt er zeker 1 in of dat Martijn minimaal een helft komt opdraven.
  Alle leden en supporters: op naar de uitwedstrijd in Spakenburg!
  Hans en de staf: de eer aan jezelf houden. Niet door te vertrekken, maar door te blijven.

 11. r van dijk schreef:

  zit je nu in hannover op de beurs wat is belangrijker

 12. H van dijk schreef:

  bestuur van sportclub genemuiden: als jullie geen verstand van zaken hebben hou er dan mee op , maak niet meer kapot.

 13. Riet van dam schreef:

  als dit bestuur sportclub moet redden zet ik daar toch hele grote vraagtekens bijvolgens mij komen van de regen in de drup.. Mijn gevoel zegt dat dit met het oog op de wedstrijd die zaterdag wordt gespeeld niet erg motiverend is. Worden weer mensen beschadigd.

 14. R.van Dijk schreef:

  Wees ff duidelijk.Komt er een ledenvergadering of een avond om alle onduidelijkheid uit de wereld te helpen.Er moet snel wat gebeuren,zo kan het volgens mij niet langer.

 15. Wim Rietman schreef:

  De communicatie is niet goed geweest, lees ik. Dat noem ik nou eens een open deur intrappen. En zal,ik nog wat zeggen? Gezien dit vage schrijven is de communicatie nog steeds belabberd. Gemiste kans. Jammer.

 16. HZ schreef:

  Kan vd Haar dan behouden blijven?? Wie praat de man weer om?

 17. M.v.Dijk schreef:

  Dat zal allemaal wel maar wees nu maar eens duidelijk naar de leden en supporters ,met dit bericht is er nog onduidelijkheid , kan me niet voorstellen als je het vertrouwen in een persoon opzegd ,en dat met 1week weer terugdraait.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500