Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Vertrek Van Dijkhuizen onomkeerbaar’

Geplaatst op: 15 januari 2015

Het bestuur van Sportclub Genemuiden benadrukt nogmaals dat contractverlenging voor Hans van Dijkhuizen en de technische staf niet meer mogelijk is. Dat staat in een persbericht van donderdagavond. Van Dijkhuizen en andere betrokkenen hebben op 18 december een brief gekregen waarin staat dat van contractverlenging geen sprake meer kan zijn.

Volgens het persbericht heeft het bestuur de afgelopen periode onder leiding van een onafhankelijke deskundige overlegd. Daarbij is vastgesteld dat de communicatie niet goed is geweest.Met name het besluit om de contracten van de technische staf niet te verlengen en in het verlengde daarvan het tijdig informeren van de 1e selectie is niet professioneel verlopen”, aldus het bericht.

Dat is gebeurd om geen personen te beschadigen. Wellicht mede daardoor zijn er verhalen ontstaan in de media waarin het niet verlengen wordt toegeschreven aan de verstoorde relatie tussen hoofdtrainer Hans van Dijkhuizen en bestuurslid Technische Zaken Jacob van Dalfsen. Nu zegt het bestuur dat de oorzaak ’ten onrechte’ in persoonlijke verhoudingen wordt gezocht.

“De feitelijke oorzaak ligt in het ontbreken van elk besef voor professioneel gedrag bij de hoofdtrainer (en in het verlengde daarvan bij zijn assistenten)”, klinkt het. Daarvoor heeft Van Dijkhuizen een ‘formele schriftelijke berisping’ gekregen. ” Vervolgens is de technische staf in de gelegenheid gesteld haar verdere werkzaamheden op professionele wijze in te vullen.”

Volgens het bestuur heeft het bestuurslid Technische Zaken (Jacob van Dalfsen) zich op deskundige wijze ingezet om vanuit een ‘zakelijke setting de belangen van Sportclub Genemuiden in de ruimste zin van het woord te dienen’. “Elk contact van hem met de technische staf en de spelers is uitvoerig gedocumenteerd en in het bestuur teruggekoppeld of voorbereid. Er was uitsluitend sprake van bestuurlijk handelen. Hij dient gezuiverd te worden van de gedane aantijgingen”, aldus het bestuur, dat vorige week nog schreef dat het vertrouwen in het bestuurslid was opgezegd.

Het bestuur trekt ook het boetekleed aan voor dat persbericht van vorige week. “Binnen het bestuur was afgesproken dat vervolgens vóór de Kerstdagen van 2014 een persbericht zou worden gepubliceerd. Dat dit niet is gebeurd heeft er toe geleid dat een vertrouwensbreuk binnen het bestuur is ontstaan en dat de voorzitter is afgetreden. In een brief aan het bestuur heeft hij zijn aftreden gemotiveerd. In het persbericht van 9 januari 2015 is deze motivering helaas op een onjuiste en onvolledige wijze in de publiciteit gebracht. Die publiciteit is beschadigend voor het bestuurslid Technische Zaken en volkomen onterecht. Het bestuur wenst deze publicatie met dit nieuwe persbericht te rectificeren en wil daarmee benadrukken dat het betreffende bestuurslid geen enkele blaam treft.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500