Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterwaterfokkers naar Zuiderzeeshow

Geplaatst op: 16 januari 2015

Van 15 t/m 17 januari had Pels en Pluim te Emmeloord haar jaarlijkse kleindierenshow ondergebracht in de prachtige locatie van de Orchideeen Hoeve te Luttelgeest. Je kon aan alles merken dat er dit seizoen maar weinig shows doorgang hebben kunnen vinden vanwege de vogelgriep want de inzenders aan dit evenement kwamen uit diverse windstreken van ons land.
Ruim 800 dieren waren hier voor enkele dagen tentoongesteld en vier leden van de Zwartewaterfokkers hadden ook de moeite genomen om met enkele van hun dieren hier naar af te reizen en deze tijdens de openingstijden aan het publiek uit de polder of welke windstreek men ook maar mocht komen te tonen. Als konijnenliefhebber was aanwezig Jan van Dijk en zijn Alaska behaalde het F predikaat. Zijn dwerghoenders, de Wyandotte meerzomig patrijs 1 maal G en 1 maal ZG, in hetzelfde ras maar dan in de kleurslag rood die van zijn vader Johan G, de Serama’s van A.Vinke noteerden 2x G,2x ZF en 1maal F.
En dan was met zijn Hollandse krielen aanwezig Hm.Bruins met twee kleurslagen nl Zilver patrijs 1x G en 1x ZG en zijn patrijzen waren goed voor 2x ZG en 2x F. Voor de meeste leden en hun dieren is het showseizoen ten einde maar men kan nog naar de Bondsshow van de konijnen welke van 22 t/m 24 januari onder de naam Championshow te Nieuwegein zal worden gehouden.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500