Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sneeuw in Genemuiden?

Geplaatst op: 17 januari 2015

Na een zonovergoten dag  wordt het vanavond kouder en trekken er een paar buien van west naar oost over het land die verder naar het oosten trekt . De neerslag kan een winters karakter hebben.  Hierdoor  kan het vanavond en vannacht lokaal glad zijn.

Zondag trekt er vanuit het zuidwesten een groot neerslaggebied het land in. Aan de westzijde van dat neerslaggebied valt er voornamelijk regen en natte sneeuw. Aan de oostzijde valt (natte) sneeuw. Gelderland, Overijssel en Drenthe maken de meeste kans op een mooie laag sneeuw.

 De nieuwste berekeningen laten het sneeuwdek in de avond en nacht behoorlijk aangroeien in de oostelijke provincies. Het neerslaggebied trekt vervolgens weg naar Duitsland. Er zal in Genemuiden ook wel sneeuw vallen verwacht wordt tussen de 1-5cm.

Morgen is de start voor een winterse week. Maandag tot en met Donderdag vriest het in de nacht licht en gaat de temperatuur overdag naar waarden net boven het vriespunt, later in de week is de kans op neerslag weer wat groter.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500