Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geen dijk en weg bij Tag

Geplaatst op: 19 januari 2015

Het plan voor een zogenoemde landschapsdijk en een nieuwe weg rond de westelijke stadsrand van Genemuiden gaat de ijskast in. Deze moesten voorkomen dat zwaar verkeer van twee rietbedrijven en agrariërs door het Tag rijdt. Ook zou de aanblik mooier worden. De gemeente heeft het plan om verschillende redenen niet rond gekregen, zo meldt het college de gemeenteraad in een brief.

De provincie wilde 750.000 euro bijdragen als de gemeente de andere helft op tafel zou krijgen. Zwartewaterland ging daarvoor om tafel met OCG en Riethandel van Rees. Ook leek er extra subsidie mogelijk te zijn omdat de dijk ook een waterkerende functie zou kunnen krijgen. Dat bleek later echter niet het geval. Bewoners waren ook niet blij met de dijk omdat die het uitzicht weg zou nemen. Bovendien stellen de riethandelaren dat er al minder vrachtverkeer door de wijk gaat. Tegenwoordig komt veel riet per container aan in de haven van Kampen. Van daaruit gaat het rechtstreeks naar opdrachtgevers.

Van Rees wil zijn bedrijf uitbreiden en de gemeente wilde dat mogelijk maken als Van Rees meewerkt aan de plannen voor een mooiere aanblik. Alleen met deze investering, krijgt Zwartewaterland echter niet het benodigde geld op tafel. Mogelijk is de investering wel voldoende voor de aanleg van een wandelverbinding tussen Tag en Greenteweg.

Omdat het plan nu niet rond is te krijgen, heeft Zwartewaterland de provincie gemeld dat het geen gebruikmaakt van de 750.000 euro subsidie.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500