Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Bottema-Kraak 60 jaar getrouwd

Geplaatst op: 20 januari 2015

Zestig jaar geleden, op 20 januari 1955 werd in gemeente Gaasterland het huwelijk voltrokken tussen Pieter Sijtze Bottema en Wietske Kraak. Burgemeester Bilder gaat hen persoonlijk met dit jubileum feliciteren.

Pieter werd in Noordwolde geboren en Wietske in Follega.

Zij hebben elkaar op een bijzondere manier leren kennen. Pieter was namelijk als knecht werkzaam in Frankrijk bij een boer. Wietske verzorgde in Lemmer de huishouding van de vader van die boer. Op een gegeven moment ging Wietske mee naar Frankrijk, om kennis te maken met de zoon. De bedoeling van de vader was haar aan zijn zoon te koppelen. Maar het pakte anders uit. Wietske had alleen maar oog voor de knecht Pieter!

Het echtpaar vestigde zich in Friesland. In eerste instantie werkte Pieter voor een loonbedrijf. Later werd hij kraanmachinist en uiteindelijk, min of meer om gezondheidsredenen als gevolg van een ongeval, richtte hij een fietsenbedrijf op. Het echtpaar verhuisde meerdere malen om uiteindelijk in Hasselt te gaan wonen.

Pieter en Wietske hebben twee zonen, drie dochters, negentien kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Diverse leden van het gezin wonen al dan niet definitief in het buitenland.

Het echtpaar kijkt uit naar het feest dat in familiekring gevierd zal worden.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500