Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider winkeliers werken steeds meer samen

Geplaatst op: 20 januari 2015

Genemuider winkeliers zien steeds meer de noodzaak in tot samenwerking. Die conclusie kan in ieder geval getrokken worden uit de hoge opkomst tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Middenstands Vereniging Genemuiden (MVG). De aanwezigen kregen maandag in d’ Olde Soldoat een flinke portie inspiratie mee van Ivo Ouwerkerk.

Deze marketingdeskundige uit Steenwijkerwold schroomde niet om de winkeliers een spiegel voor te houden. “Zijn jullie nog wel bijzonder?”, vroeg hij aan de zaal. “Waarin onderscheiden jullie van de rest? Voor jullie vijf andere winkelcentra”, zei hij wijzend op het grote aanbod aan dorpen en steden in de regio. Zelf was Ouwerkerk zaterdag wezen proefwinkelen in Genemuiden. Ten onrechte dacht hij dat het rond het middaguur alle winkels gesloten waren. De sfeer straalde volgens hem niet uit dat hij binnen mocht komen.

Daarmee raakte hij ook de kern van de discussie die na zijn betoog ontstond. “Bezoekers zijn altijd verrast door de bijzondere winkels in Genemuiden. Ze waarderen de gastvrijheid en de service van de winkeliers. Wij hebben een gevarieerd aanbod dat de komende tijd alleen maar breder wordt. In sfeer en beleving blijven we alleen wat achter op sommige andere winkelkernenn”, zegt MVG-voorzitter Ben Hoogstede.

De oplossing daarvoor ligt voor een deel in de centrumplannen van de gemeente Zwartewaterland. Ondernemers spelen zelf echter ook een grote rol, aldus Hoogstede. “We moeten nog meer samenwerken. Activiteiten en evenementen komen te vaak op dezelfde schouders terecht. Met extra handen kunnen we meer sfeer brengen én beter laten zien dat we in Genemuiden inderdaad bijzondere winkels hebben.”

Dat het werkt bleek in november tijdens Superzaterdag, waarbij alle winkeliers iets bijzonders in hun winkel presenteerden. Bezoekers kwamen van ver op de Veluwe naar Genemuiden. Ook op de eigen website www.winkeleningenemuiden.nl komen bezoekers uit een brede straal rondom Genemuiden. Op Facebook en Twitter heeft de MVG ook veel volgers. “We zijn ervan overtuigd dat Genemuiden de potentie heeft. Samen moeten we zorgen dat we dat nog beter aanboren en onder de aandacht brengen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500