Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dames Genemuiden winnen in Steenwijk

Geplaatst op: 21 januari 2015

Foto M. Mollema

(door Menno Mollema/Nieuwsnet Steenwijkerland)

De dames van Sportclub Genemuiden wonnen zaterdag de derde editie van het d’ Olde Veste Go Veen Vrouwen Futsaltoernooi. De opbrengst van tweeduizend euro gaat naar de Zonnebloem Noord West Overijssel.nl

Hoofdsponsor van het toernooi is Bert Veen van rijschool Go Veen. Hij draagt het vrouwenvoetbal een warm hart toe. Goedkeurend bekijkt hij de wedstrijden als toeschouwer, maar ook als scheidsrechter: ‘Je kan zien dat het niveau met vijf jaar geleden een stuk verbeterd is.’ Dat ondervindt hij aan de lijve als hij met andere sponsoren een demonstratiewedstrijd speelt tegen de beste speelsters van het toernooi. Gemakkelijk zetten de vrouwen hen met 6-2 opzij. Na deze wedstrijd worden de finales gespeeld. SV Blokzijl en VV Delfstrahuizen spelen de finale in de B-poule. Dit zijn  teams die in de vierde en vijfde klasse uitkomen. Blokzijl wint de wedstrijd met 4-2 na eerst met 0-2 achter te hebben gestaan. In de A-poule met hoger spelende teams wint Genemuiden met 2-1 van FC Wolvega. In deze spannende wedstrijd valt pas vier minuten voor tijd het beslissende doelpunt. Janita de Jonge uit Blokzijl en Esther Beens van Genemuiden worden tot speelsters van het toernooi uitgeroepen. Balk krijgt de taart voor het sportiefste team van het toernooi. ‘D Olde Veste doet zelf met drie teams mee aan het toernooi. Het eerste team haalt de halve finale, maar trainer Arjan Zomerdijk besluit zijn team uit het toernooi te halen omdat teveel speelsters geblesseerd zijn geraakt.

Paul de Ram, voorzitter van De Zonnebloem Noord West Overijssel neemt dankbaar de cheque met 2000 euro in ontvangst. Hij vertelt dat zijn organisatie het bedrag gaat besteden aan Diner voor Twee in De Meenthe. Ongeveer 350 mensen met een fysieke beperking zullen deze avond met theater en diner gaan bijwonen. Janna van Rossen is bestuurslid activiteiten van de Zonnebloem. Zij zegt: ‘De Zonnebloem heeft voor de buitenwereld soms een wat oubollig karakter, maar willen laten zien dat we juist een hele levendige organisatie zijn, waar ook jongere mensen met een beperking een dagje mee uit gaan.’ Dat bewijst zij door deze avond drie nog jon

ge mannen uit de Veldkei in Steenwijk mee te nemen, die met plezier de wedstrijden bekijken.
Liesbeth van der Sluis, voorzitter van de damesafdeling van ‘D Olde Veste vertelt dat zij De Zonnebloem graag de opbrengst gunt. ‘Elk jaar zoeken we een regionale organisatie die het geld goed kan gebruiken.’ Ze is ook blij met de steeds grotere belangstelling voor het toernooi. Dat blijkt niet alleen uit het publiek. ‘Dit jaar hebben we maar liefst 16 sponsors gevonden.’ Zij stellen ook de prijzen beschikbaar van de verloting. Hieronder bevindt zich de C1000 Bert Vis die een boodschappenkar ter waarde van 100 euro beschikbaar stelt.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500