Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Speksnijder met Boris op vakantie

Geplaatst op: 21 januari 2015

Foto's Erik Eenkhoorn

De jongste leerlingen van de Maarten Lutherschool begonnen woensdag met een voorleesontbijt. Dit als onderdeel van de voorleesdagen die tot zaterdag 31 januari duren. Tijdens de lekkere broodjes vertelde wethouder Arie Speksnijder een spannend verhaal over Boris die op vakantie gaat. Wat een mooi begin om een schooldag te starten. Het is deze week de nationale voorleesweek. Die week moet ouders op het belang van voorlezen wijzen.

De kinderen van de Maarten Lutherschool wachten woensdag in spanning af. “Wat doen we altijd voordat we gaan eten?”, vraagt de juffrouw eerst. Bidden natuurlijk. Na het gebed en het vragen van de zegen, komen de broodjes tevoorschijn. Inclusief hagelslag, kaas en nog veel meer. “Ik eet wel drie broodjes als ik wakker word. En mijn opa wel acht!”, zegt een kind.

Als iedereen het eerste broodje op heeft, pakt Arie Speksnijder het boek. Boris op vakantie. Boris, die op een boerderij woont, nam alle dieren mee, en ging naar ‘Zandvoort aan de zee’. Muisstil was het… Spannend hoe het af zou lopen, maar Boris zijn machines stonden er allemaal nog toen hij terug kwam!

En daarna kwam natuurlijk een tweede broodje op tafel. In andere groepen van de Maarten Lutherschool lazen andere gasten voor, waaronder doelman Albert Flier van Sportclub Genemuiden.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500