Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Basisscholen bezorgd om bezuinigingen

Geplaatst op: 22 januari 2015

De basisscholen in Zwartewaterland maken zich unaniem zorgen om de bezuinigingen op het peuterspeelzaalwerk. Dat schrijven ze in een brief aan de gemeenteraad. “Wij vragen u dringend om extra bezuinigingen nog eens kritisch te bekijken en er zorg voor te dragen dat de preventieve taak van de speelzalen niet in het gedrang komt”, schrijven de scholen.

Zij zijn ervan overtuigd dat peuterspeelzalen bijdragen aan de ontwikkeling van een kind. Mogelijk werken de bezuinigingen ook averechts, opperen de scholen. Die denken dat stopzetten van subsidies kan leiden tot meer kinderen die speciaal onderwijs moeten volgen. En dat is voor de gemeente duurder.

De brief eindigt met de opmerking dat de scholen het nieuwe beleid van de gemeente melden bij de Onderwijsinspectie. “Om te voorkomen dat het reguliere onderwijs straks geconfronteerd wordt met andere uitstroomcijfers dan we geprognotiseerd hebben.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500