Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwembad Genemuiden kind van de rekening bij bezuinigingen

Geplaatst op: 22 januari 2015

Als de bezuiniging van 200.000 euro per 2016 doorgaat, geeft de Stichting Zwembaden Zwartewaterland zwembad Bestevaer in Genemuiden terug aan de gemeente. Dat zegt manager Rob Spijkerman in De Stadskoerier van deze week. Het is voor de eerste keer dat daadwerkelijk wordt gezegd dat het Genemuider zwembad kind van de rekening van de bezuinigingen wordt.

Als het aan SZZ ligt, komt het niet zover. Met een charmeoffensief wil de stichting de politiek overtuigen dat een bezuiniging van 200.000 euro te ver gaat. Spijkerman en collega Rook wijzen er in de krant op alle zwembaden goed zijn gevuld. Ze hebben ondertussen drieduizend handtekeningen ingezameld tegen de bezuinigingsmaatregelen van de gemeente. Ook wijst Spijkerman erop dat er een contract ligt tot 2022 waarin staat dat de stichting de zwembaden moet openhouden.

Mocht de bezuiniging toch doorgaan, dan geeft SSZ het zwembad aan de gemeente terug. “Zelf sluiten we geen bad. Er is is Genemuiden zes man personeel in dienst, die mag de gemeente dan ook terugnemen. Als dat gebeurt moet het zwembad op een hele andere manier geëxploiteerd of geprivatiseerd moeten worden.”

Lees het complete artikel in De Stadskoerier van deze week!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500