Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwembad Genemuiden kind van de rekening bij bezuinigingen

Geplaatst op: 22 januari 2015

Als de bezuiniging van 200.000 euro per 2016 doorgaat, geeft de Stichting Zwembaden Zwartewaterland zwembad Bestevaer in Genemuiden terug aan de gemeente. Dat zegt manager Rob Spijkerman in De Stadskoerier van deze week. Het is voor de eerste keer dat daadwerkelijk wordt gezegd dat het Genemuider zwembad kind van de rekening van de bezuinigingen wordt.

Als het aan SZZ ligt, komt het niet zover. Met een charmeoffensief wil de stichting de politiek overtuigen dat een bezuiniging van 200.000 euro te ver gaat. Spijkerman en collega Rook wijzen er in de krant op alle zwembaden goed zijn gevuld. Ze hebben ondertussen drieduizend handtekeningen ingezameld tegen de bezuinigingsmaatregelen van de gemeente. Ook wijst Spijkerman erop dat er een contract ligt tot 2022 waarin staat dat de stichting de zwembaden moet openhouden.

Mocht de bezuiniging toch doorgaan, dan geeft SSZ het zwembad aan de gemeente terug. “Zelf sluiten we geen bad. Er is is Genemuiden zes man personeel in dienst, die mag de gemeente dan ook terugnemen. Als dat gebeurt moet het zwembad op een hele andere manier geëxploiteerd of geprivatiseerd moeten worden.”

Lees het complete artikel in De Stadskoerier van deze week!

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Zwembad Genemuiden kind van de rekening bij bezuinigingen

  1. Bert schreef:

    Het zal misschien voelen als schoppen tegen zere schenen, maar toch. Waarom niet gaan voor 2 zwembaden open gedurende het gehele jaar. Tijdens de zomerperiode het bad in Hasselt, de overige maanden het bad in Genemuiden. Tijdens die zomerperiode zwemmen er meer Genemuidenaren in Hasselt (en elders) dan in Genemuiden waar toch al een beperktere openstelling is. Bij deze combi zou eventueel personeel uit Genemuiden in Hasselt dienst kunnen doen. In de loonkosten kan er op deze manier bezuinigd worden, door de tijdelijke sluiting in Genemuiden gaan daar de energie kosten omlaag.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500