Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geert Doosje draagt leiding Compaen over aan opvolger

Geplaatst op: 23 januari 2015

Geert Doosje heeft een opmerkelijke loopbaan achter de rug. Eind jaren zeventig belandde hij als politiefunctionaris in Genemuiden. Na een lange carriere bij de politie, zorgde een bedrijfsongeval uiteindelijk voor een overstap naar het bedrijfsleven. Op 58-jarige leeftijd begon hij  later zelfs zijn eigen Compaen Groep. Als pensioengerechtigde doet hij deze zomer de dagelijkse leiding over aan Paul van Lummel.

Tijdens zijn eerste periode in Genemuiden was Doosje ook secretaris en voorzitter van Sportclub Genemuiden. Ook daarna vervulde hij veel bestuursfuncties waaronder bij de vakbond. “Daar ligt in feite de basis van de Compaen Groep. Ik heb geleerd hoe organisaties werken en hoe processen in elkaar steken. Na Genemuiden heb ik gewerkt in IJsselstein en Zeeland en kreeg ik steeds hogere functies bij de politie. Door een zwaar ongeval kreeg ik last van mijn arm en kon ik mijn werk niet meer goed uitoefenen. De keuze was iets anders doen bij de politie of een kijkje nemen in het bedrijfsleven.”

Het werd het laatste. Hij kwam terecht bij een bedrijf dat adviseert en begeleidt. “Uiteindelijk kreeg ik ongeveer zes jaar geleden nog de kans om voor mezelf te beginnen. Ondertussen woonde ik weer in Genemuiden. Alleen daarom al koos ik dat ook uit als vestigingsadres. Bovendien is het ondernemersklimaat nergens in Overijssel zo goed als hier. Van de stap heb ik geen moment spijt. Tegen de trend in blijft Compaen groeien.”

De aanpak van Doosje en zijn hoog opgeleide medewerkers slaat aan. “Zelf heb ik mijn praktijkkennis aangevuld met studies. Mijn team bestaat uit zeer hoog gekwalificeerde mensen. Samen helpen we mensen en organisaties bij zo optimaal mogelijk functioneren. Dat doen we met onderzoek, advies, training, coaching en praktische ondersteuning. Wij zorgen voor blijvend resultaat. Dat doen we door veel tijd en energie in mensen te steken. Die vormen voor ieder bedrijf het meest waardevolle kapitaal. Maar alleen als ze goed functioneren.”

Het bedrijf werkt veel in het onderwijs en in het reguliere bedrijfsleven. Adviezen geven, medewerkers begeleiden, psychologische testen afnemen en organisaties een spiegel voorhouden zijn voorbeelden van de werkzaamheden. “Belangrijk vind ik dat wij onafhankelijk advies geven. Ook de opdrachtgever krijgt kritiek als het nodig is. Verder werken wij met respect voor mensen. Zelfs als ze niet zo’n goede boodschap krijgen, waarderen ze onze aanpak. Uit een onafhankelijk tevredenheidsonderzoek blijkt dat 98,5 procent van onze opdrachtgevers tevreden is. Dat had Cedeo, dat het onderzoek uitvoert, nog nooit eerder meegemaakt.”

Nu zijn 65e levensjaar aanstaande is, doet Doosje een stap terug, zonder dat er van een afscheid sprake is. “Langzaam trek ik me terug uit de vergaderingen en de dagelijkse gang van zaken, maar ik blijf nog nauw betrokken bij het bedrijf. Eerst vieren we nog ons eerste lustrum met een mooi evenement op 17 april. Daarvoor nodigen we al onze relaties uit. Over de inhoud maken we binnenkort meer bekend.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500