Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Keet de Kolk wil aanpak van illegale keten

Geplaatst op: 29 januari 2015

Volgens Evert van Dijk, toezichthouder bij Keet de Kolk, klopt het betoog van Johan Snel in de gemeenteraad niet. “In de keet waren op het bewuste tijdstip nog maar twee jongens aanwezig. Die waren aan het schoonmaken, omdat ik de week ervoor juist had gezegd dat het een rotzooi was. De muziek die Johan heeft gehoord, kwam zeker niet uit Keet de Kolk. Bij de Motorclub was een feest en daar kwam de muziek vandaan. Dat kan de politie zo bevestigen.”

Van Dijk betreurt de negatieve beeldvorming ten zeerste. “We overschrijden de sluitingstijd vast wel eens, maar als er over ons wordt geschreven moet dat wel de waarheid zijn. En dat is nu niet het geval. Deze keet is door de gemeente in het leven geroepen en we zijn legaal. Wij betalen precario, belastingen, verzekeringen en de BUMA/Stemra. Onze naam is Keet, maar eigenlijk zijn we een jeugdhonk. En dat terwijl de illegale keten in Genemuiden momenteel als paddenstoelen uit de grond rijzen. Dat is sinds het nieuwe alcoholbeleid het geval.”

Volgens Van Dijk heeft de keet meer overeenkomsten met Snel dan gedacht. “Ik snap hem als ondernemer natuurlijk best. In zekere zin zouden we beter samen tegen de illegaliteit moeten strijden. De gemeente gedoogt die nu en dat is een slechte zaak. Daarmee wordt ook de doelstelling van Keet de Kolk ondermijnd. Ons doel is al twintig jaar om jongeren van de straat te houden, maar momenteel zie je dat ze voor de illegale keten kiezen. Met alle gevolgen van dien. Ik ken verhalen van jongentjes van twaalf jaar die dronken in huis komen. Zo was het voor de start van Keet de Kolk ook. Dit gaat zo niet goed.”

Keet de Kolk heeft voor volgende week een afspraak met burgemeester Bilder staan. “Ik heb hem na de vergadering van vanavond laten weten dat hij het verhaal bij de politie kan checken.”

De gemeenteraad praat binnenkort ook over het ketenbeleid. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van twee weken terug bleken partijen daaraan al behoefte te hebben.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500