Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Moorman op zijn plek bij DESZ

Geplaatst op: 29 januari 2015

Foto Henk Kuik

Ex-Sportclubspeler Danny Moorman wil ook in de tweede competitiehelft bovenin meedraaien met DESZ. “Als ik kijk naar de kwaliteiten in onze selectie, moet dat ook kunnen. Dan moeten we wel snel door deze periode heen, want we hebben heel veel geblesseerden”, aldus Moorman, die denkt dat de club over een paar weken wel weet wat de mogelijkheden zijn. “Dan hebben we tegen een aantal hooggeplaatste teams gespeeld en dan weet je wel waar je staat.”

De afspraak met de 23-jarige spits is bij De Burgemeester. Op een dinsdagavond, vlak voordat hij de jongens van E3 moet trainen. “Echt een beloftenteam. Heel leuk om te doen ook, zo heb ik toch nog wat aan mijn studie aan het CIOS die ik niet heb afgerond. Het voetbal ging prima, maar de bijvakken vond ik lastig. In die tijd trainde ik al de D1 en C1 bij Sportclub Genemuiden. Toen ik bij DESZ terugkeerde heb ik niet meteen een team gepakt. Eerst maar weer eens wennen.”

Al was daarvoor niet al te veel tijd voor nodig. Moorman keerde terug bij de ‘warme club’ die hij door en door kende. “Al heeft de vereniging zich wel enorm ontwikkeld. Moet je kijken hoeveel mensen er tegenwoordig meegaan naar de uitwedstrijden bijvoorbeeld. En achter de goal staan weer van die jochies te supporteren. Dat deed ik vroeger zelf ook met mijn vriendjes. Ik vind de mentaliteit ook wat veranderd. De jeugdteams spelen nu allemaal op hoog niveau en jongens willen echt het eerste team halen. Je merkt aan alles dat DESZ groeit.”

Het eerste elftal is daarvan een voorbeeld. Na het kampioenschap in de derde klasse draait de ploeg ook een niveau hoger bovenin mee. “Ik wist dat we genoeg kwaliteit hadden om goed mee te doen, maar een derde plek had niemand verwacht. Toch merk je dat we zeker voetballend geen problemen hebben. Thuis op het kunstgras heersen we vaker, maar op slechte velden kunnen we ook van iedereen verliezen. Toch denk ik dat we tot de betere ploegen behoren. Als we een beetje fit blijven, kunnen we hoog eindigen”, aldus Moorman, die redelijk tevreden is over zijn eigen prestaties. “Ach, als spits wil je altijd meer scoren. Ik heb ook veel kansen gemist”, klinkt het zelfkritisch.

Aan een duel in de eerste competitiehelft wil hij liever niet herinnerd worden. De veegwedstrijd tegen grote buurman Sportclub Genemuiden. Moorman lacht: “Ik werk bij Hamat in Genemuiden en zei voor het duel dat we wel even wat zouden laten zien. Dat had ik beter niet kunnen doen. 10-2. Dat dreunt er in hoor. Ik had niet verwacht dat het verschil zo groot zou zijn, al speelden we niet eens onaardig vond ik. Elke kans was ook raak bij Genemuiden.”

Aan een terugkeer naar Genemuiden of een andere hoofdklasser of Topklasser denkt de Sluziger niet. Al is de brandende ambitie zeker niet gedoofd. “Het liefst ga ik met DESZ hogerop. In de spelerslgroep hebben we er ook wel eens over dat we bij elkaar willen blijven. Maar als er een hele mooie kans komt of je merkt dat je bij DESZ niet verder komt, dan sluit ik niet uit dat ik het ooit elders ga proberen. Contactjes zijn er wel eens, maar voorlopig richt ik me absoluut op DESZ. Ik heb het hier ook gewoon prima naar mijn zin.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500