Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hoeve en Vayne geven concert in Genemuiden

Geplaatst op: 31 januari 2015

Op vrijdagavond 20 maart geven pianist Jan Vayne uit Zwolle en Harm Hoeve uit Rouveen samen een bijzonder concert in Genemuiden. De organisatie van dit concert is in handen van SCEG Genemuiden. Jan Vayne bespeelt de vleugel en Harm Hoeve het kerkorgel. Ook samenspel op de vleugel komt aan bod.

Het wordt een afwisselend programma van klassieke, moderne, populaire muziek en improvisaties. Samen treden ze regelmatig op, tot groot enthousiasme van het publiek. Door middel van camera’s en beeldscherm zullen de verrichtingen van beide artiesten goed zijn te volgen!

Jan Vayne houdt niet van structuur. “Het hoort misschien bij mijn karakter, maar ook als ik piano speel, ben ik erg impulsief. Toen ik als vierjarig jongetje op pianoles ging, wilde ik geen vaststaande wijsjes leren, maar gewoon vrij spelen.”

Dat is de reden waarom Jan niets in constructies giet: “Ik kan niet anders! Zo ben ik, ik speel gewoon wat mijn hart me ingeeft. Dat is hetzelfde als een kind begint te praten en hij praat maar door omdat het zo leuk is, totdat iemand zegt: maar weet je wel hoe moeilijk praten is? Dat is wel de cultuur bijvoorbeeld op muziekscholen. Maar het kan ook anders! Voor de muzikanten die de techniek volmaakt beheersen heb ik bewondering, maar ze zijn toch aan het herscheppen. En een vaststaand programma is wel knap, maar toch ook steriel. Ik ben zelf aan het creëren, ik moet op het moment zelf de noten fabriceren. Dat maakt het ook wel zwaar, zo’n concert is hard werken. Maar ja, ik werk dan overdag weer niet, dat scheelt!

Harm Hoeve komt uit Rouveen. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor.

Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hier is hij, na 2 jaar orgelles, op 12 jarige leeftijd begonnen met begeleiden van gemeentezang en in deze kerk gaf hij zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid naar concerten in het hele land en zelfs in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland Schotland en Frankrijk.

Locatie:                                               Gereformeerde kerk, jan van Arkelstraat 18-b, 8281 AB Genemuiden

Aanvang concert :           20.00 uur

Toegangsprijs:                  € 12,50 en kinderen € 6,- inclusief koffie, thee of fris

Kaartverkoop:                  Reisbureau TeDeTe, Langestraat 22, Genemuiden

j.heldoorn@hetnet.nl

willyschaapman@hetnet.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500