Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe mijlpaal voor Fytac

Geplaatst op: 31 januari 2015

De start was in 1989 aan de Langestraat 108. Er volgde een verhuizing in 2005 naar het centrum van Genemuiden, naar de eerste verdieping van het Bank gebouw met als ingang Julianastraat 2. Sinds vorig jaar is Fytac de trotse eigenaar van het gebouw Havenplein 2 en in het najaar is er gestart met de interne verbouwing. Deze is nu volledig afgerond. En daarom is het tijd voor een open huis. Komende vrijdag is iedereen welkom.

 Tijdens het open huis is er in het bijzonder aandacht voor mensen met Diabetes. Fytac wil graag dat meer mensen zich bewust worden dat een betere leefstijl HET verschil kan maken. Want door meer te bewegen en overgewicht te voorkomen neemt de kans op diabetes met ruim 50% af. Wetenschappelijk is aangetoond dat het aanpassen van de leefstijl, door meer te bewegen en gezonder te eten een gunstiger effect heeft dan alleen medicijn gebruik. Voor mensen met diabetes of mensen die tegen diabetes aan zitten, is beweging zo mogelijk nog belangrijker dan voor gezonde mensen.

Mensen die tegen diabetes aan zitten hebben vaak te maken met een combinatie van overgewicht met hoge bloeddruk, afwijkingen in de bloedvetten en ze worden steeds ongevoeliger voor insuline (dus het lichaam kan minder goed glucose uit het bloed halen). Het ontstaan van type 2 diabetes is dus uit te stellen of te voorkomen! Gelukkig beschikken wij over een enthousiast en deskundig team van mensen die u daarbij kunnen helpen. Sinds kort heeft zich ook ervaringsdeskundige Andre Feenstra bij dit team aangesloten. Tijdens het open huis loopt hij in zijn “IJsland Challenge” uitrusting de Mont Ventoux op! Dus wilt u meer weten wat u zelf aan uw diabetes kunt doen of wilt u het voorkomen kom dan langs. Het team helpt u graag.

Fytac is in beweging

De zorg is duidelijk in beweging. Transparante zorgverleners moeten aan tonen dat ze doelmatige effectieve zorg leveren. Om de doelmatigheid te vergroten is het belangrijk dat je voldoende ervaring hebt en kwaliteit bewust bent. Daarom is Fytac al jaren betrokken bij trajecten en initiatieven die bijdragen aan doelmatige zorg. Sinds 2003 wordt er gewerkt met een elektronisch patiënten dossier. In 2005 werd het ISO-certificaat behaald, HKZ in de zorg genaamd. Sinds 2007 is de praktijk plus praktijk. Dit wordt jaarlijks getoetst door een onafhankelijk audit bureau.

Sinds 2012 werkt Fytac nauw samen met het maatschap orthopedie van de Isala klinieken om de revalidatie van mensen na een totale heup of knie operatie te verbeteren en te optimaliseren. Dit in het belang van de cliënt . Want hierdoor kan de cliënt er nog meer op vertrouwen hij de beste zorg krijgt. Want daar gaat het natuurlijk om wanneer het om uw gezondheid gaat.   Naast allerlei vormen van fysiotherapie, kan men bij Fytac Genemuiden ook terecht voor oefentherapie, bekkentherapie en logopedie. Fytac heeft vestigingen in Hasselt, Kampen, Urk en Belt-Schutsloot. Het komende jaar zal daar nog een zesde vestiging bijkomen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500