Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters springen naar prijzen

Geplaatst op: 1 februari 2015

Afgelopen weekend werden de Regiokampioenschappen springen voor pony’s en dressuur voor paarden verreden in Ambt-Delden en Rijssen. Ook presteerden de Zwartewaterruiters goed op een grote springwedstrijd te Balkbrug.

Noa Busweiler en haar pony Pepperboy kwamen van start op de Regiokampioenschappen springen te Ambt-Delden. De combinatie reed in de klasse B categorie D/E twee maal een foutloze ronde. De jury gaf haar hoge stijlpunten en hiermee won Noa Busweiler de tweede prijs. Met deze goede prestatie heeft de combinatie zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen op 20 maart a.s. Ook Jenayla Roeland reisde met haar pony King of the Disco af naar Ambt-Delden. Nadat de combinatie twee maal een foutloze ronde hadden gereden, mochten zij van start in de barrage. Jenayla was de snelste in de barrage maar helaas had zij vier strafpunten. Toch was de prestatie goed genoeg voor een vijfde prijs en een ticket voor het Nederlands Kampioenschap.

Nadat Linda de Bruijn twee weken geleden de titel Kringkampioen behaalde, ging zij dit weekend van start op de Regiokampioenschappen te Rijssen. In een zware groep van 27 deelnemers presteerden Linda en haar paard Eyecatcher opnieuw erg goed. De combinatie nam de vierde prijs mee naar huis met 194 en 193 punten.

Op woensdag 28 januari jl. werd er een springwedstrijd voor pony’s georganiseerd bij Klein Oever (Balkbrug). Beanké Roeland reed met haar pony Flex in de klasse B categorie D/E een nette en foutloze ronde. De jury beloonde haar met 77,5 stijlpunten en een eerste prijs. Noa Busweiler won hier met haar pony Pepperboy een zevende prijs in het snelheidsparcours.

Op vrijdag mochten de paarden van start bij Klein Oever. Riëlke Roeland won hier met haar paard Ersina I VDL een zesde prijs in de klasse B. In de klasse L sprong Riëlke Roeland met haar paard Emmely naar een vierde prijs. Ook in de klasse M was Riëlke Roeland bij de prijzen te vinden. Met haar paard Bolero T nam zij een zevende prijs mee naar huis.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500