Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kleurrijke samenwerking tussen Genemuider onderneemsters

Geplaatst op: 6 februari 2015

Drie totaal verschillende Genemuider onderneemsters ontdekten per toeval een overeenkomst. Sigrid Beens, Mienke Oostijen en Josita van de Wetering hebben allemaal iets met kleur. En dus organiseren ze op donderdagavond 12 februari een kleurrijk en gratis evenement in De Groene Lantaarn: rondom de verschillende modeshows geven Mienke en Sigrid presentaties en korte workshops.

Soms leidt toeval tot de mooiste initiatieven. “Mienke weet veel over wat kleuren met mensen doen. Daarom volgde ik met mijn medewerkers een inspirerende workshop bij haar. Toevallig kocht ik die dag ook verf bij Sigrid. Toen ik daarover met Mienke sprak, was het idee al geboren”, vertelt Josita. Al was volgens Sigrid nog een ‘hilarische brainstorm’ nodig om dat idee verder uit te werken. “Het grappige is dat we elkaar nauwelijks kennen, maar toch heel goed bij elkaar passen.”

Kleur is daarbij de bindende factor. “Kleur betekent vrolijkheid. Veel mensen kiezen echter voor grijze of onopvallende kleding. Meestal uit onzekerheid. Ze zijn bang om uit de comfortzone te komen. Niet alleen in de kledingkeuze, maar ook in de manier van leven. En dat gaat ten koste van veel positiviteit”, vertelt Oostijen. Met haar bedrijf Cup of Courage by me helpt ze mensen juist om positiever in het leven te staan. Kleurrijker kortom.

Tijdens de avond in De Groene Lantaarn toont ze op verrassende en vrolijke wijze hoe dat mogelijk is. “Zonder dat het zweverig wordt hoor…”, haalt ze de vooroordelen meteen van tafel. Na de openingspresentatie geeft ze aan groepjes van maximaal vijf bezoekers een korte workshop. Andere bezoekers kijken op dat moment welllicht naar de modeshows van De Groene Lantaarn. In blokjes van drie tonen modellen de nieuwe trends. “En die zijn heel kleurrijk dit seizoen, met onder meer citroengeel, roze, blauw en turquoise als modekleuren”, vertelt Van de Wetering.

Die kleuren komen terug in de winkel. Niet alleen in de kleding, maar ook in de moodboards die Sigrid maakt. “Ik geef ook demonstraties van Chalk Paint van Annie Sloan. De verf die zonder voorbewerking op bijna elke ondergrond te gebruiken is. En die ook kleur en vrolijkheid in huis brengen. Op de moodboards heb ik positieve teksten geschreven. Die vormen de verbinding tussen drie totaal verschillende ondernemers, waardoor de avond toch een eenheid vormt.”

Sigrid geeft donderdag ook kleuradvies voor interieurs. Ze raadt bezoekers aan om foto’s van de woning mee te nemen. De avond op 12 februari begint om 20.00 uur en duurt tot zo lang het gezellig is. Het trio is zo enthousiast over de samenwerking dat ze een vervolg niet uitsluiten. De kleurrijke en positieve avond is gratis toegankelijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500