Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pieper Promotie Tour (column Laura Duitman)

Geplaatst op: 6 februari 2015

Het werd al eens gepresenteerd door Astrid Joosten en Tineke Verburg en zelfs nog even door Jack van Gelder. In je pyjama en met natte haartjes voor de televisie, kijkend naar een kennisquiz waarin je werd overspoeld met de meest onzinnige feitjes, waar je in het dagelijks leven helemaal niks aan hebt.

Wist u bijvoorbeeld dat de tulp officieel uit Kazachstan komt?

En dat Freddie Mercury (de zanger van Queen) geboren is in Zanzibar?

Informatie waar ik nog nooit wat aan heb gehad, tot afgelopen vrijdag 31 januari…

lauraSamen met mijn moeder en broer deed ik mee aan de triviant quiz in d’ overtoom. We vertegenwoordigen daar de Kamperzeedijk, want de editie van de triviant Kamperzeedijk hadden we afgelopen november al op onze naam geschreven. We hebben toen de “Bellepoale trofee” gewonnen, een trofee die nu staat te pronken in mijn vensterbank.

Ik ben geboren en opgegroeid in de mooie Pieper polder en heb in de zomers heel wat bommetjes gemaakt in het water van de Geute bij de Bellepoale. Tijdens de eerste ronde van de Triviantquiz werd er de vraag gesteld: Hoe heet de polder ten westen van het Veneriete kanaal? Vrijwel niemand wist het antwoord hierop, Mastenbroek, Mandjeswaard werd er vooral geantwoord. Mijn broer fluisterde mij in het oor; Dit voorspelt niet veel goeds Lauw…Het antwoord was natuurlijk; de Pieper!

Wat mij opvalt is wanneer iemand mij vraagt; “Van wie beij dr iene?” of “Woar kom ie vandoande?” dat veel mensen nog nooit van de Pieper hebben gehoord.

Schande!
De Pieper is voor mij net zo Genemuidens als het Olde Staduus en een biezenmat.
Ik geloof dat de band Juust het nog eens heeft benoemd in één van hun liedjes, maar dat is het dan ook wel. Dus daarom dames en heren, neem ik u mee op de “Pieper Promotie tour!”

Wanneer u dit voorjaar de fiets pakt, ga dan eens over de Prinsensluis en geniet van de rondfladderende kievieten en rondspringende lammetjes in de groene weilanden.
Uit betrouwbare bronnen heb ik ook vernomen dat er in de toekomst zelfs een pontje tussen de Pieper (de Bellepoale) en Mandjeswaard gemaakt zal worden. Nou, hoe leuk is dat?!
Ja, mensen ook dit is Genemuiden!
Ik zie het al voor me, een echte trekpleister en bussen vol met Japanners die allemaal op de foto willen met die Bellepoale. En grote rode letters op de dijk met I AM GENEMUIDEN, net zoals in Amsterdam. Maar goed, ik dwaal een beetje af, ik stel voor dat u ‘de Puupert’ eens gaat bezoeken.
U wist het misschien al, maar er staat sinds afgelopen vrijdag nog een trofee te pronken in mijn vensterbank. Want de familie Duitman heeft ook de Triviantquiz in Genemuiden gewonnen! Toen ik afgelopen maandag weer aan het werk ging in het Staduus kwamen de medewerkers al op me afgestormd.

“Laura, ik heb je gezien op Breman.net en Genemuidenactueel! Gefeliciteerd!’

“Laura, kom je nu ook op televisie?”

“Laura, ga je nu ook mee doen aan Lingo en Waku Waku?”

Voorlopig houden we het even bij de volgende Triviantquiz in Hasselt, want we hebben de smaak te pakken. En zal ik nog vaak terug denken aan al die feitjes die ik heb opgeslagen daar achter op de Pieper, toen ik nog met natte haartjes voor de televisie zat.

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500