Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Trompetters spelen samen op hoog niveau

Geplaatst op: 6 februari 2015

Afgelopen week was het dan eindelijk zover. Samenspel trompet op hoog niveau onder leiding van Maurice van Dijk. Leerlingen uit IJsselmuiden, Kampen, Staphorst en Genemuiden kwamen bij elkaar. Dit keer in Genemuiden.

Een aantal leerlingen/studenten liep al langer met de vraag om met een gevorderde groep (oud-)leerlingen van Maurice van Dijk uit de regio  samen de trompet ter hand te nemen om daar mee op een hoger niveau samen te musiceren.

Eerst nog wat weifelend, omdat je toch niet goed weet hoe de ander speelt, later al wat meer met de bravoure die vaak kenmerkend is voor de trompettist. Nu zou je denken dat het misschien alleen maar jongens en jonge mannen zouden zijn. Niets is minder waar. Het was afgelopen week nagenoeg goed in balans. De vrouw en de trompet doet niet onder voor de man als het om het trompetspel gaat.  Zoals verwacht.

Deze week zijn ze gestart met muziek van Piazolla, wat oudere muziek van Vierdanck. Binnenkort volgt Bach. Verder stond op de lessenaar muziek van Uber, een Sonatina van Simpson en een Hongaars werk. Eens in de twee weken is het de bedoeling dat ze samen gaan komen. Het minimale speelniveau is een B diploma (bijvoorbeeld via de bond behaald).

Mocht u interesse hebben in het spel van deze nieuwe samenwerking of speelt u zelf op een gevorderd niveau trompet? Stel u vragen via dit mailadres: info@mauricevandijk.com

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500