Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Drie regiotitels voor Zwartewaterruiters

Geplaatst op: 8 februari 2015

De Zwartewaterruiters reisden zaterdag opnieuw af naar Rijssen en Ambt-Delden voor de Regiokampioenschappen Indoor 2015. Bij het paarden springen te Ambt-Delden was Riëlke Roeland succesvol en won de Kampioenstitel. Dressuuramazones Lisanne Kanis en Mirthe Bakker wonnen de Kampioenstitel in Rijssen. Linda de Bruijn en Louanne Eenkhoorn gingen van start in Haarle.

Riëlke Roeland sprong met haar paard Emmely twee maal een foutloze ronde in de klasse L. Met dit goede resultaat plaatste zij zich, samen met acht concurrenten, voor de barrage. De acht andere ruiters liet Riëlke met gemak achter haar en won met een snelle tijd de titel Regiokampioen Indoor 2015 en een startplek op het Nederlands Kampioenschap. In de klasse B sprong Riëlke Roeland met haar paard Irsina I VDL naar een tiende plaats. Alène Roeland ging met Anouk van start in de klasse M. Met een pechfout in de eerste manche maar een foutloze rit in de tweede manche behaalde zij een twaalfde prijs.

Dressuuramazone Lisanne Kanis ging in de klasse L2 categorie D/E van start met haar pony Elavsca. De combinatie reed een nette proef en de twee juryleden gaven haar een goede score van 204 en 206 punten. Dit resultaat was goed voor de titel Regiokampioen Indoor 2015. Lisanne en Elavsca zullen op 14 maart a.s. van start gaan op het Nederlands Kampioenschap. Nadat Mirthe Bakker enkele weken geleden de titel Kringkampioen op haar naam schreef, startte zij afgelopen zaterdag met haar pony Sultan op de Regiokampioenschappen voor pony’s. Mirthe zette een foutloze proef neer en werd door de jury beloond met 208 en 195 punten. Met deze goede prestatie won zij de titel Regiokampioen Indoor 2015 in de klasse L1 categorie C.

Te Haarle ging Linda de Bruijn van start met haar paard Eyecatcher. De combinatie zette een erg goede proef neer en met een topscore van 210 punten won zij ruim de eerste prijs en mochten Linda en Eyecatcher van start in de finale van de Palthecup. In deze finale eindigde de combinatie als achtste. Louanne Eenkhoorn debuteerde met haar paard Clinton in de klasse M1 welke samengevoegd werd met de klasse M2. Louanne reed een nette proef en won met 195 punten een zevende prijs.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500