Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Protest basisscholen tegen bezuiniging op Bestevaer

Geplaatst op: 9 februari 2015

De meeste leerlingen zijn rond hun zesde jaar al in het bezit van hun A- en/of B-diploma. In een waterrijke omgeving als de gemeente Zwartewaterland, is het belangrijk dat de jeugd contact met het water heeft en onderhoudt. Zwembad Bestevaer komt hierin tegemoet door tijdens het schoolzwemmen veel aandacht te besteden aan de verdere ontwikkeling van de zwemvaardigheid.

Daarom zijn er naast de diploma’s, brevetten ontwikkeld die gericht zijn op het verder verbeteren van de coördinatie en het uithoudingsvermogen. Naast het onderhouden van het zwemmen is er veel zwemplezier te zien bij alle kinderen tijdens het schoolzwemmen. De Rehobothschool, Eben Haëzer- en Ichtusschool in Genemuiden nemen deel aan het schoolzwemprogramma dat onlangs weer opgestart is. Het belang van het schoolzwemmen wordt hiermee breed gedragen, maar dreigt door de naderende bezuinigingsmaatregelen in het gedrang te komen. In een protest hierop, sluiten de scholen zich aan bij de ‘Handen af van de zwembaden!’ campagne en tonen hiermee hun steun en medewerking.                        

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500