Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kinderen Ichthus naar de BONI

Geplaatst op: 12 februari 2015

De kinderen van groep 2 van KC Ichthus werken deze weken over de supermarkt. In de klas is de poppenhoek omgetoverd tot een heuse Boni supermarkt, waar de kinderen echt winkeltje kunnen spelen. Verder leren ze veel over alles wat er in een supermarkt voorkomt.

De leerkrachten vertellen: “Op dinsdagmiddag hebben we een bezoekje gebracht aan de markt, waar we alle verschillende kramen bekeken hebben. Ook mochten de kinderen vragen stellen aan de marktkooplieden; bv. hoe laat ze ’s morgens moeten opstaan. Toen ze hoorden dat dat vaak al om 5 uur is, waren ze wel onder de indruk; dat is wel heel vroeg. Op de markt was er zelfs een koopman die kon goochelen. Dat was wel heel indrukwekkend!

Bij diverse kramen kregen ze ook wat lekkers: een chocolaatje, een plakje worst, een blokje kaas en een appel. Smullen dus. Op  woensdagmorgen hebben we een bezoekje gebracht aan de echte Boni.

Na de ontvangst door bedrijfsleider Jan en medewerker Peter, werd de groep in tweeën gedeeld en werden we door de winkel geleid. We mochten overal kijken: hoe werkt een kassa, alle afdelingen van de winkel, het magazijn, de kluis, de flessenautomaat, de koelcel en de diepvries. Ook was er een vrachtwagen die containers loste. Allemaal dingen die we in de klas geleerd hebben en die we nu in het echt konden zien. Aan het eind hebben we met de moeders en de juf nog boodschappen gedaan die de kinderen zelf achter de kassa mochten scannen en betalen.

Voordat we afscheid namen van Jan en Peter verrasten ze alle kinderen met een lekker broodje en een tas met een verrassing erin. Het was een hele interessante en leerzame morgen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500