Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub wint nu wel in krankzinnige slotfase

Geplaatst op: 14 februari 2015

Sportclub viert feest na strafschop Ties. Foto Sijmon Last.

Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag met 4-3 van Ajax. Over de manier waarop kunnen complete voetbalboeken worden volgeschreven. Feit is dat Sportclub Genemuiden nu wel een keer het geluk in de slotfase naar zich toetrok. Met kunst en vliegwerk, dat moet gezegd.

Na 21 minuten viel het woord hoofdklasse regelmatig langs de lijn op Sportpark de Wetering. Genemuiden kon geen vuist maken tegen Ajax en stond met 0-2 achter. Doemdenken is dan makkelijk. De spelers van Sportclub richtten zich echter op en via Philip Ties stond al snel de 1-2 op het scorebord. Dat deed hij met een machtige uithaal.

Vanaf dat moment dicteerde Sportclub de wedstrijd en bleek de Amsterdamse flair al snel verdwenen. De beroemde shirts konden niet meer verhullen dat de Amsterdammers een matige ploeg hebben die net als Sportclub tot de laatste wedstrijd om klassenbehoud moet gaan strijden. Philip Ties wist nog voor rust de 2-2 op het scorebord te brengen en Ajax was rijp voor de slacht.

Dat bleef ook na rust het geval. Ties kopte alleen voor de keeper op de paal, maar even later mocht hij vanaf elf meter aanleggen. Een handsballetje van Ajax werd wel heel erg streng bestraft, maar Ties kon daardoor zijn hattrick afronden. Het was tegelijkertijd het moment dat de angst ook weer bij Sportclub in de benen leek te komen. Dat verdraaide laatste kwartier moest immers nog worden gespeeld.

Tot vlak voor het einde leek alles goed te gaan. Ajax had nog geen uitgespeelde kans gekregen toen weifelend handelen van invaller Boes en doelman Flier daarin verandering bracht. De naar voren gebonjourde centrale verdediger van Ajax kon zomaar de 3-3 op het scorebord brengen. Hoezo laatste kwartiersyndroom?

Daarna ging werkelijk alles mis bij Genemuiden en leken de Amsterdammers ook nog met de 3-4 er vandoor te gaan. Doelman Flier besloot bij een hoekschop mee naar voren te gaan en moest daarna tevergeefs rennen voor zijn voetballeven. Twee Ajax-mensen kregen de bal echter niet in de lege goal. Ook daarna liet Ajax nog een kans liggen.

En toen was er ineens, diep in blessuretijd, een vrije bal voor Genemuiden. Vlak buiten de zestien. Typisch geval van een Rotmannetje. De Kamper linksback haalde zijn beroemde huzarenstukje weer uit, maar de bal spatte uiteen op de onderkant van de lat. Twee seconden leken uren te duren, maar uiteindelijk besloot het arbitrale duo dat het een doelpunt was. Zo trok Genemuiden eindelijk eens een krankzinnige slotfase naar zich toe.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500