Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Winst en verlies voor waterpolo

Geplaatst op: 14 februari 2015

Tekst en foto's John Poot

De heren van DEK verloren zaterdag in eigen bad van Swol. De dames hadden meer succes tegen de tegenstandsters uit Ermelo. De heren begonnen de wedstrijd als eerste met pressing half veld ( iedereen trekt zich terug op zijn eigen helft en dan laat je de aanvallende ploeg komen om zo op de counter te spelen).

De wedstrijd ging gelijk op, Swol scoorde als eerste een doelpunt doormiddel van een strafworp (5 mtr) maar DEK kwam toch weer op gelijke hoogte en Swol scoorde daarna toch weer. Het 2de partje ging gelijk op. DEK had de kansen maar er werd telkens op de paal of de lat geschoten. Het 3de partje kwam DEK lekker los en wist toch drie doelpunten te scoren. Het 4de partje was het Swol die uiteindelijke met de winst vandoor ging, bij DEK miste men het overzicht naar de ploeggenoten waardoor ballen niet of slecht aankwamen op de midvoor.

Eindstand; DEK H1 – Swol 1894,3 4-6 (1-2,0-0,3-1,0-3)

Daarna moeten de dames spelen tegen ZEW uit Ermelo. Het eerste partje ging gelijk op ZEW wist doormiddel van een strafworp (5 mtr) toch op voorsprong te komen, maar de dames van DEK maakten het recht door gelijk weer de aanval te kiezen en te scoren. De dames bouwden hun voorsprong rustig uit het 2de partje. Het 3de partje kregen ze toch meer tegenstand van ZEW ook doormiddel van wat te makkelijke terug speelballen van DEK die ZEW wist te onderscheppen werden er veel doelpunten gescoord aan beide kanten. Het 4de partje werd ZEW toch wat sterker dan DEK maar de dames wisten er een mooie winst uit te halen.

Eindstand; DEK D1 – ZEWErmelo, 1 14-8 (2-1,4-0,6-4,2-3)

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500