Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zaalvoetbal trapt af met aangepast sporten

Geplaatst op: 14 februari 2015

Sinds november 2014 neemt zorgboerderij de Rietstulp deel aan het project ‘aangepast sporten’. Dit project is opgestart door de buurtsportcoaches om het sporten voor mensen met een beperking een duwtje in de rug te geven. Eén keer per twee weken doet een groepje van tussen de 12 en 20 deelnemers mee aan de lessen die voornamelijk worden aangeboden door de sportverenigingen.

De verenigingen die tot juli het programma vullen zijn o.a. tennisvereniging  ’T Eerste Wittien, SC Genemuiden en volleybalvereniging Ruutvoorn. De afgelopen weken zijn Sijmon Eenkhoorn en Arjan Timmerman met twee zaalvoetbaltrainingen gestart namens de sportverenigingen. Mede door hun enthousiasme kan er terug gekeken worden op twee geslaagde trainingen. Na een viertal oefeningen werd er afgesloten met een partijspel.

Om het aangepast sporten vanaf oktober/november weer opnieuw te kunnen starten is er de hoop dat, naast de verenigingen die nu al deelnemen, ook andere verenigingen een bijdrage willen leveren en het belang inzien van bewegen voor deze doelgroep.

Namens Fytac zal Esther Fuite starten met aanbieden van sportmix voor kinderen met een verstandelijke beperking. Elke woensdag van 14.30 tot 15.15 kunnen kinderen met bijvoorbeeld ADHD, autisme of het Syndroom van Down hier aan deelnemen. De eerste les zal zijn op 4 maart.

Aanmelden kan telefonisch (038-3856999) of per mail (info@fytac.nl).

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500