Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV-teams plaatsen zich op Urk

Geplaatst op: 15 februari 2015

Afgelopen zaterdag reisden 10 teams van EGSV af naar Urk voor de laatste plaatsingswedstrijd E/D-niveau acrogym. Deze teams hadden allemaal één doel, zich plaatsen voor de Overijsselse kampioenschappen. Vorige week hadden de eerste drie teams van EGSV zich al geplaatst en nu wilden ook de overige 10 teams dit bereiken. En dat lukte in zes gevallen.

In de vroege ochtendwedstrijd was het eerst de beurt aan de drie  E junioren teams van EGSV. Het duo Laura Heij en Ronja Kubbenga lieten een nette oefening zien die werd beoordeeld met een score van 24,35. Het duo Lauren Landsman en Ester Eenkhoorn werden de vorige keer al heel netjes 4e en lieten nu ook een goede oefening zien die gewaardeerd werd met een score van 25,00. Dit was uiteindelijk goed voor een mooie bronzen medaille en doorstroming naar de volgende ronde. Voor Heij en Kubbenga is dat nog even afwachten, de doorstroming wordt later deze week bekend gemaakt. Het trio Pien Feenstra, Britt Visscher en Ashley Jager waren al zeker van doorstroming door hun gouden medaille op de eerste plaatsingswedstrijd. Uiteraard wilden ze meer en lieten ze ook op Urk weer een goede oefening zien. Met wat meer onzuiverheden dan de eerste keer was deze oefening toch goed voor een score van 25,75 en een bronzenmedaille.

In de tweede wedstrijdronde kwamen eerste de E senioren trio’s in actie. Het trio Lindy van Dijk, Noa Eenkhoorn en Maaike Kleine hadden nog wat goed te maken naar aanleiding van de eerste wedstrijd en dat hebben ze zeker gedaan! Met een keurige oefening kregen zij een puntentotaal van 26.20 en een bronzenmedaille. In dezelfde categorie hadden Diede Pleijsier, Maran Eenkhoorn en Noëlle ten Hoeve de vorige keer al erg goed gescoord met een gouden medaille en ook tijdens de vierde plaatsingswedstrijd lieten zij wederom zien dat ze de oefening goed beheersen. Ze scoorden maar liefst 26.50 punten en dit was goed voor hun tweede gouden medaille. Uiteraard plaatsen deze twee teams zich voor de Overijsselse Kampioenschappen. In dezelfde wedstrijdronde waren ook de D senioren duo’s aan de beurt. Het duo Loïs Lassche en Beatrice Vinke had zich al geplaatst door hun mooie derde plek van de vorige keer. Afgelopen zaterdag verliep voor hen niet zoals het hoorde en met een score van 21,75 waren zij dan ook niet tevreden. Voor het duo Nena de Lange en Marinske Nekeman was de druk iets hoger want zij hadden zich nog niet geplaatst en het blijft voor hun ook nog spannend of hun score van 23,70 voldoende is voor doorstroming.

In de derde en laatste wedstrijdronde kwamen de drie D senioren trio’s van EGSV in actie. Als eerst het trio Germaine van Dalfsen, Brigitte van Dalfsen en Inge Breman. Door hun gouden medaille van de vorige keer waren zij al geplaatst, maar natuurlijk wilden zij nu weer zo hoog mogelijk eindigen. Helaas mislukte één van de moeilijkste elementen en zakten zij in hun moeilijkheidswaarde. Een score van 22,25 is wat er overbleef. De andere twee teams van EGSV hadden meer geluk. Famke Timmerman, Sharon Bergman en Marilyn Jager zetten een mooie, strakke oefening neer en haalden een goede score van 25,40 en een bronzen medaille. Het trio Laureen Schurink, Anna-Fleur Netjes en Esther Tuinman deed hier nog een schepje bovenop. Zij hadden al brons op zak, maar pakten op Urk het goud met een score van 25,95! Ook zij plaatsen zich voor de Overijsselse Kampioenschappen op 7 maart te Rijssen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500