Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Weer mooie ‘klus’ voor Juust

Geplaatst op: 17 februari 2015

Juust treedt zaterdag op tijdens een bijeenkomst over streektaal in Hengelo. Die wordt georganiseerd door de PvdA Overijssel tijdens de Internationale Moedertaaldag. Tijdens de bijeenkomst is er onder meer een paneldiscussie over het nut en de noodzaak van streektaal.

Het panel wordt geleid door Thea Kroese, bekend van het programma Studio Oost dat werd uitgezonden door RTV Oost. Verder bestaat het panel uit Jan Germs van het Drentse Huus van de Taol, streektaalconsulent Harry Nijhuis van TwentseWelle, oud-gedeputeerde Jan Kristen en Hans Gerritsen, burgemeester van Haaksbergen en voorzitter van de Stichting Streektaal-Organisatie in het Nedersaksisch Taalgebied. Juust zorgt voor de muzikale omlijsting.

Juust is zo langzamerhand populair in de politiek. Zo trad de band op tijdens het afscheid van Tweede Kamerlid Eddy van Hijum (nu gedeputeerde voor het CDA) en is er in maart een CDA-avond, waarop de band met Sabine Uitslag en dezelfde Van Hijum gaat spelen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500