Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voedselbank zamelt weer in

Geplaatst op: 24 februari 2015

Vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland houden op zaterdag 7 maart  a.s. van 9.00  tot 17.00 uur een inzamelingsactie van houdbare producten bij de supermarkten in Zwartewaterland.  Een groeiende groep gezinnen ziet zich, buiten hun schuld, gedwongen de zware stap te nemen om een beroep te doen op de Voedselbank.

Daardoor kan de Voedselbank de aanvragen steeds moeilijker aan.  Het beschikbare voedsel moet over een nog steeds groeiende groep worden verdeeld. Supermarkten en voedselfabrikanten daarentegen bewaken steeds scherper hun voorraden, waardoor er minder beschikbaar komt voor de Voedselbanken. Om komende tekorten aan te vullen is deze actie weer op touw gezet. Het gaat hierbij om houdbare producten zoals: pasta’s, rijst, meel, blikgroenten, thee, suiker, pindakaas, jam, hagelslag en bak- en braadproducten in een fles.

Om u als klant van de supermarkt niet te lang bezig te houden, delen vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de supermarkten (C1000 en de Emté in Hasselt, de Boni en Albert Heijn in Genemuiden en de Coop in Zwartsluis) flyers uit met daarop de benodigde producten. U kunt dan één of meerdere van deze producten kopen en die bij de uitgang inleveren bij de vrijwilligers van de Voedselbank. Ook bestaat de mogelijkheid om i.p.v. producten een gift te doen in de daarvoor bestemde bus.

Bent u deze dag toevallig niet in de gelegenheid om iets te doneren, maar wilt u toch een bijdrage geven, dan kunt u een gift overmaken op het IBAN-nummer NL63 RABO 0161057721 van de Stichting Voedselbank Zwartewaterland. Mogen wij, als vrijwilligers van de Voedselbank, op u rekenen om van deze actie weer een succes te maken?

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500