Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden bekert simpel verder

Geplaatst op: 24 februari 2015

Frank Jansen debuteert met doelpunt. Foto's Pieter Polman

Sportclub Genemuiden bekert door dankzij een eenvoudige 6-3 overwinning op VV Heerenveen. Minpunt was dat de zondag tweedeklasser minimaal twee keer teveel scoorde. Mooi was dat de debuterende Frank Jansen meteen raak schoot. Oranje Nassau is de volgende tegenstander.

De Friezen kwamen al in de derde minuut op voorsprong uit een vrije trap van Peter de Vries. Daarna had Genemuiden het moeilijk tegen de stugge Friezen, die desondanks steeds meer moeite kregen met het hogere tempo van de Topklasser. Dat betaalde zich na 35 minuten uit. Eerst maakte Korf fraai de gelijkmaker (naar binnen kappen en uithalen), waarna Martijn Jansen na defensieve wanorde meteen de 2-1 kon maken.

Na de 3-1 van Siebren Visscher zorgde Anne van der Kolk voor het mooiste voetbalmoment van de avond. Hij soleerde op links en gaf een perfecte voorzet op Ties, die even fraai de 4-1 binnenkopte. Na rust kwamen de Friezen opnieuw uit een vrije bal van De Vries op 4-2. Daarbij zag doelman Henniphof er, zoals dat dan heet, niet goed uit.

Moeilijk werd het daarna niet. Ties zorgde voor de 5-2, de Friezen kwamen na een fout van Boes weer veel te makkelijk aan de 6-3, waarna het moment of fame van Frank Jansen aanbrak. De jonge A-junior werd de diepte ingestuurd en bleef akelig kalm. Hij omspeelde netjes de doelman en tikte de 6-3 binnen. In de slotfase mocht ook Duinkerken zijn debuut nog maken.

Na afloop vond in de bestuurskamer meteen de loting voor de volgende ronde plaats. Daarin werd Sportclub gekoppeld aan Oranje Nassau. Genemuiden speelt opnieuw thuis.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500