Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Radar maakt opnames bij Echte Bakker Groot Koerkamp

Geplaatst op: 25 februari 2015

Echte Bakker Groot Koerkamp krijgt donderdag een cameraploeg van Radar over de vloer. Het consumentenprogramma van de TROS maakt een item over zout in voeding. “Wij zijn al jaren bezig om het zoutgehalte in ons brood te reduceren. Van 2,5 procent zijn we in hele kleine stappen teruggegaan naar 1,5 procent, zonder dat consumenten het merken. Radar vraagt zich af waarom grote voedingsproducten dat dan niet kunnen”, vertelt Antoon Groot Koerkamp.

“Spannend, we ze met z’n allen aan het schoonmaken. Het is hier altijd al brandschoon, maar nu moet het helemaal spik en span zijn”, lacht de bakker, die trots is dat Radar bij hem te gast is in Genemuiden. “Wij zijn heel erg bezig met maken van ‘eerlijk’ brood. Weten wat je in je lijf stopt, vinden wij heel belangrijk. Vandaar ook dat we minder zout gebruiken, al is dat ook een eis van de overheid. Dat wordt gebruikt voor de smaak en niet omdat we het nodig hebben. Bovendien zijn er alternatieven voor die niet ten koste gaan van de smaak.”

Radar wil consumenten drie soorten brood laten proeven, zodat ze de verschillen kunnen bemerken en proven. “Die consumententest vindt plaats in ons filiaal in Zwolle. De tv-opnames zijn in Genemuiden, waar het hart van ons bedrijf is.”

Wanneer het item op televisie is te zien, is nog niet bekend.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500