Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Onderzoek nieuwe weg ‘niet zinvol’

Geplaatst op: 2 maart 2015

Volgens het College van B & W is een onderzoek naar een nieuwe buitendijkse weg rondom het Tag ‘niet zinvol’. De ChristenUnie wil weten wat de mogelijkheden zijn voor een ontsluitingsweg van de dijkovergang Matenweg tot de voormalige vuilnisstortplek. Het college stelt dat die mogelijkheid er zeker is, maar vermoedelijk financieel onhaalbaar.

Aanvankelijk zou er een weg komen die gecombineerd zou worden met een landschapsdijk. Die kostte een miljoen euro waarbij de provincie een flink deel zou bijbetalen. Omdat de zogenoemde cofinanciering niet rond kwam, ging dit plan de ijskast in. Het college schat in dat de variant die de ChristenUnie nog duurder zou zijn.

Mocht een meerderheid van de partijen toch voor de ChristenUnie-optie kiezen, dan gaat het college wel een onderzoek doen. Dat neemt echter een half jaar in beslag, ook omdat er gezocht moet worden naar subsidie en financieringsbronnen. Omdat de gemeente ook in dat geval nog zelf moet bijdragen, vraagt het college zich af of dit onderzoek wel zinvol is.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500