Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub haalt spits van DETO

Geplaatst op: 2 maart 2015

Stef van der Velden komt volgend seizoen uit voor Sportclub Genemuiden. De speler van DETO Vriezenveen heeft veel zin in de nieuwe uitdaging. “Ik hoopte dat ik nog eens de kans zou krijgen bij een club op dit niveau. Dat het Genemuiden wordt, vind ik heel mooi. Hopelijk blijven ze in de Topklasse, maar als ze degraderen kom ik natuurlijk ook. Dan is het de uitdaging om zo snel mogelijk terug te keren in de Topklasse.”

Verrast was Van der Velden wel over de belangstelling van Genemuiden, zegt hij. “Er was altijd wel wat belangstelling van clubs, maar Genemuiden kwam nu voor de eerste keer. Ik besloot meteen dat ik die kans wilde grijpen, hoewel ik in Enschede woon en in Almelo werk. Dat is toch anderhalf uur rijden. Maar in het verleden heb ik een paar keer tegen Genemuiden gespeeld. Een mooie club met fanatieke supporters en ook een hele warme club. Ik heb er veel zin in”, aldus Van der Velden, die een vergelijkbare functie als Martijn Jansen (sportcombinatiefunctionaris) heeft en ook een eigen voetbalschool runt.

De Tukker speelde in het verleden onder meer voor Veendam, Heracles en Quick ’20. Dit seizoen staat hij bovenaan in de eerste klasse met DETO. Hij scoorde tien keer tot dusver. “Daarover ben ik niet helemaal tevreden. Het kan altijd beter. Maar er zijn nog tien wedstrijden te gaan. Ik wil mijn tijd bij DETO goed afsluiten. En daarna naar Genemuiden. Ik ben net 27 geworden en zit nog vol ambitie.”

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500