Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

ChristenUnie op nautisch bezoek

Geplaatst op: 5 maart 2015

Ongeveer dertig ChristenUnie kandidaten uit de provincie Overijssel, Friesland en Flevoland en raadsleden uit een aantal betrokken gemeenten hebben zich woensdag uitvoerig laten informeren over de ontwikkelkansen en de noodzaak om hiervoor de sluizen bij Kornwerderzand te vergroten. Hiervoor werden per bus de bedrijven Royal Huisman Vollenhove, Bijlsma Shipyards Lemmer en Rijkswaterstaat Kornwerderzand bezocht. De maritieme en nautische industrie is erg belangrijk voor Zwartewaterland, Meppel, Kampen, Zwolle en een aantal plaatsen aan het IJsselmeer.

Met een extra keersluis met een grotere, bredere en diepere doorgang aan de IJsselmeerzijde wordt de doorvoercapaciteit van grotere schepen aanmerkelijk verbeterd om het sluizencomplex te passeren. Schepen die nu te breed zijn en met meer diepgang, hebben hiermee nu problemen bij de bestaande schutsluis. Een extra keersluis levert een economische impuls en veel werkgelegenheid op bij de scheepswerven en maritieme bedrijven rond het IJsselmeer en de vaarroute IJsselmeer-Meppel.

Uit Zwartewaterland waren wethouder Gerrit Knol en het raadslid Roel Huls aanwezig.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500