Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Schoonmaakactie rond Zwarte Water

Geplaatst op: 5 maart 2015

In de weken van 7 tot en met 28 maart komen in zeven gemeenten vrijwilligers in actie om de oevers van de IJssel en het Zwarte Water op te schonen. Op 7 maart vinden de eerste schoonmaakacties plaats, onder meer in Zwartewaterland. 

Op de oevers van de IJssel en het Zwarte Water blijft na de winter veel zwerfvuil achter. Hierdoor ziet de omgeving er niet alleen vervuild uit, het is ook slecht voor het milieu. Zwerfvuil dat in het water terecht komt wordt via de rivieren naar zee verplaatst waar het bijdraagt aan de plastic soep. Dit wereldwijde probleem verdient aandacht en daarom is er een oproep gedaan om op lokale schaal in actie te komen. Vrijwilligers hebben zich opgegeven om zwerfvuil te ruimen.

Dit gebeurt op 10 locaties in de gemeenten Zwartewaterland, Olst-Wijhe, Hattem, Heerde, Zwolle, Deventer en Zutphen. Zaterdag 7 wordt natuurgebied De Brommerd bij Hasselt vrijgemaakt van zwerfvuil. Wethouder Speksnijder geeft het startsein voor de actie. Deze opschoonactie in De Brommerd wordt gefaciliteerd door het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon dat ROVA samen met 14 gemeenten, waaronder Zwartewaterland, uitvoert.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500