Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kamper ‘kattenliefhebber’ aangehouden

Geplaatst op: 6 maart 2015

Een 27-jarige man uit Kampen is donderdagmiddag op een galerijflat aan de Dr. Damstraat aangehouden voor bedreiging van politiemensen en verzet bij zijn aanhouding. In zijn woning werden vijftien katten aangetroffen, die het huis zichtbaar hadden vervuild met urine en uitwerpselen. In september jl. was de man al op deze situatie aangesproken en was afgesproken dat de situatie zou verbeteren.

Samen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) gingen de politiemensen naar de woning van de man ter controle op de gezondheid en het welzijn van zijn katten. Hij wachtte de politiemensen en de LID echter met een klauwhamer op en dreigde hen daarmee te slaan. Hij werd met het nodige verzet ingerekend en naar het politiebureau gebracht.

De dieren zijn met behulp van medewerkers van de Dierenambulance gevangen en inbeslaggenomen. Ze krijgen in afwachting van de beslissing van het Openbaar Ministerie een passend verblijf en verzorging. De bedreigde politiemensen deden aangifte tegen de Kampenaar. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500