Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dames Ruutvoorn onderuit

Geplaatst op: 7 maart 2015

Dames 1 van Ruutvoorn verloor zaterdagavond met 3-1 van de Turfstekers in Drachten.In Drachten speelden ze tegen het eerste damesteam van De Turfstekers. Dit team had een niet al te best seizoen, maar kan sinds korte tijd weer beschikken over een paar belangrijke speelsters en sindsdien zijn ze bezig met een opmars. De thuiswedstrijd in november werd met 4-0 door Ruutvoorn gewonnen, maar zaterdag waren de rollen haast omgekeerd.

Dit was niet alleen de verdienste van Drachten, Ruutvoorn behaalde namelijk niet haar eigen niveau. Er werd wel gestreden en bepaalde fases van de wedstrijd waren aantrekkelijk om te zien, maar constant genoeg was het zeker niet.

In de eerste set lukte het Ruutvoorn niet om weg te lopen bij haar tegenstandster en op 20-20 pakten De Turfstekers door en zo wonnen ze de set met 25-20.

In de tweede set leek Ruutvoorn wakker geschud en op 22-14 kreeg Iris Hoekstra voor de tweede keer dit seizoen een aantal speelminuten. De set werd afgemaakt met 25-18 en vol vertrouwen werd er begonnen aan de derde set. In deze set was Ruutvoorn ook degene die het spel bepaalde en de 8-1 voorsprong leek veelbelovend. Toen kwam de klad er echter in. De Turfstekers begonnen ook series te maken en Ruutvoorn had een aantal servesfouten en ook werd er aanvallend te weinig gescoord. Het zelfvertrouwen leek hiedoor te wankelen en uiteindelijk gingen de dames uit Genemuiden met 25-21 onderuit.

De vierde set moest het tij weer gekeerd worden. Ruutvoorn knokte er hard voor, maar soms ook tegen zichzelf. En weer was het Drachten wat zonder rem speelde en ook deze set binnenhaalde.

Ruutvoorn blijft op de vierde plek staan en speelt zaterdag 14 maart om 15:30 (aangepaste tijd)  tegen OSK in eigen hal.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500