Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Albert weer onderweg naar Zuid-Amerika

Geplaatst op: 7 maart 2015

Jan Albert aan de Guinness in Ipswich.

Genemuidenaar Jan Albert de Jonge is alweer onderweg naar Zuid-Amerika. Hij loopt stage op een vrachtschip en kwam na een reis naar Suriname terug in Antwerpen. Maar vanaf daar is het geen enkele reis Genemuiden, maar een retourtje Georgetown, Trinidad en Venezuela. “Was wel fijn om even terug te zijn in Europa. Goed internet en de kans om naar huis te bellen”, aldus De Jonge.

Zijn schip heeft onder andere staalplaten, staalprofieltjes, containers en voertuigen geladen. Via Ipswich ging het bij Brest de Biscaye in. Ondertussen hoopt De Jonge zondag de Azoren te passeren. “Inmiddels weer een lekker temperatuurtje van net onder de 20 graden. En vanmiddag, op een paar honderd meter afstand, zagen we orka`s voorbij het schip zwemmen. Voor de rest een mooi rustig zeetje, best te doen hier aan boord!”

Jan Albert is ook vrijwilliger bij de Vijf Gebroeders. Hij mist het schip. “Als het aan de kapitein ligt sta ik de 25ste april bij jullie weer aan dek! Kan niet wachten om weer lekker aan de slag te gaan aan boord van de Vijf Gebroeders: verfen, vetten en natuurlijk varen en jagen!”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500