Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV pakt Overijsselse titel EGSV

Geplaatst op: 8 maart 2015

Afgelopen zaterdag werden in Rijssen de Overijsselse Kampioenschappen acrogym gehouden. EGSV was met 12 teams goed vertegenwoordigd op deze wedstrijd en ging met goede resultaten weer terug naar Genemuiden. Zelfs met een Overijsselse titel!

Het E junioren trio bestaande uit Pien Feenstra, Ashley Jager en Britt Visscher mag zich na zaterdag Overijssels kampioen noemen. Met een score van 25.50 werden zij heel erg knap eerste. In dezelfde leeftijdscategorie, maar dan bij de duo’s was EGSV met twee teams vertegenwoordigd. Het duo Lauren Landsman en Ester Eenkhoorn behaalden een score van 25.05 en werden 7e. Laura Heij en Ronja Kubbenga mochten een bronzen medaille ophalen bij de prijsuitreiking want zij werden derde met een score van 25.45.

In de leeftijdscategorie E senioren komt EGSV uit met 3 trio’s. 3 trio’s die aan elkaar gewaagd zijn. Lindy van Dijk, Noa Eenkhoorn en Maaike Kleine scoorden voor hun oefening 25.20 en werden 6e. De trio’s Diede Pleijsier, Maran Eenkhoorn en Noëlle ten Hoeve en Marlot Doornwaard, Jenice van Dijk en Inge Thiele lieten alle 3 een foutloze oefening zien die beide met een score van 25.55 beloond werd. Dit bleek de tweede score te zijn maar uiteindelijk wordt er gekeken naar het technische cijfer van de teams om te beoordelen wie dan 2 en 3 wordt.  Dat technische cijfer lag bij het Trio Marlot, Jenice en Inge slechts 0.15 punt hoger, dus werden zij tweede. Het trio Diede, Maran en Noelle moest genoegen nemen met een hele mooie derde plaats. Alle E lijn teams van EGSV plaatsen zich voor de volgende ronde.

Bij de D senioren kwam EGSV met 4 trio’s en 1 duo in actie. Het duo bestaande uit Loïs Lassche en Beatrice Vinke kregen van de jury een cijfer van 24.50 en werden 9e. Het trio bestaande uit Famke Timmerman, Marilyn Jager en Sharon Bergman kregen een cijfer van 24.40 en werden 13e. Helaas was dit voor beide teams niet genoeg voor doorstroming. Voor de 3 andere trio’s van EGSV was dit wel het geval. Laureen Schurink, Anna-Fleur Netjes en Esther Tuinman scoorden 25.75 voor hun oefening en werden 5e. Germaine van Dalfsen, Inge Breman en Brigitte van Dalfsen scoorden een hoge score van 26.15 voor hun oefening en werden knap 3e. Het trio Myrthe Beens, Lana van der Haar en Joyce van Dalfsen deed hier nog een schepje bovenop en scoorden 26.25.  Helaas was dit vijfhonderdste te kort voor een gouden medaille, maar met een zilveren medaille zijn zij ook erg tevreden en gaan zij toewerken naar de districtsfinale.

In de pupillen categorie heeft EGSV 1 trio bestaande uit Zenna Eenkhoorn, Maaike Roetman en Chiara Eenkhoorn. Deze meiden lieten een foutloze oefening zien en werden met een score van 25.85 knap tweede. Uiteraard plaatsen ook  zij zich voor de districtsfinale.

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500