Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Internationaal startveld voor Omloop

Geplaatst op: 8 maart 2015

Zaterdag 28 maart aanstaande staat alweer de 43e editie van de Rabo Omloop van Noordwest Overijssel op de agenda. Wie zal dit jaar als eerste over de finish gaan? Is het een Deen, een Belg, een Luxemburger of komt de winnaar gewoon uit Hasselt of Genemuiden? Dit jaar is het allemaal mogelijk!

Stichting Wielerpromotie heeft organisatorisch alles uit de kast gehaald om ook de 43e editie tot een succes te maken. Het parcours is uitgetekend, de inschrijving is in volle gang, de rondemissen zijn gecontracteerd, de benodigde vergunningen zijn binnen en diverse vrijwilligers hebben hun medewerking toegezegd.

Internationale renners

Zowel bij de nieuwelingen als de junioren staan er dit jaar 180 wielrenners aan het vertrek. Volgens Arjan Winters mag de Omloop wederom diverse nationaliteiten verwelkomen. “De Denen en Belgen hebben de vaste gewoonte om de Rabo omloop van Noordwest Overijssel op hun wieleragenda te zetten. Na hen staat dit jaar ook de Luxemburgse opleidingsploeg van Lampard (UC Dippach) aan het vertrek.” Maar dat betekent volgens Arjan niet dat regionale renners als Tim Naberman, Dennis van der Horst (wielervereniging `de Noordwesthoek` ) en Pascal Eenkhoorn (Belgische ploeg Avia Cycling team) minder kans maken op de hoogste plek van het erepodium. “Het kan dit jaar van alles worden, ik voorspel een echte verrassingsrace!”

Weersomstandigheden

Het parcours is wederom uitgestippeld door het schitterende noordwesten van Overijssel waar de renners naast mooie polderwegen en smalle dijken ook met moeder natuur te maken krijgen. Zal het 28 maart waaien, regenen of zal de lente zijn intrede doen? Dat blijft nog maar de vraag.

Starttijden

Net als andere jaren vinden de start en finish van de race plaats op het Havenplein in Genemuiden. De nieuwelingen zullen om 10.00 uur vertrekken en de junioren om 14.00 uur. De verwachte finish voor de nieuwelingen vindt plaats omstreeks 12.15 uur. De junioren finishen naar verwachting om ca. 17.30 uur. Naast de nieuwelingen- en juniorenkoers wordt er ’s ochtends ook een dikke banden wedstrijd georganiseerd op het Havenplein voor de basisschooljeugd. De organisatie van deze dikke bandenrace is in handen van wielervereniging “de Noordwesthoek”.

Meer informatie van de 43e Rabo omloop van Noordwest Overijssel kunt u vinden op www.omloopnwo.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500