Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Uniek concert in Hasselt

Geplaatst op: 14 maart 2015

De grote kerk in Hasselt was vanavond decor voor een zeer uniek concert. Freek en Ali Pleijzier uit Hasselt waren 50 jaar getrouwd, en dit werd gevierd met een concert, waaraan het Christelijk Regionaal Koor Voices olv.  Jan Quintes Zwart meewerkte.

Op het mooie programmaboekje was als punt een aangegeven: Psalm 68:10. En Hasselt keerde terug in oude tijden met het voorspel ála Egbert Woelderink, wat geweldig mooi werd neergezet door Jan van de Kamp. Dominee Westerhout opende de avond, hij vertelde dat het echtpaar veel door de verrekijker kijkt, dus had de dominee ook een verrekijker bij zich, maar ook een ‘Hemelse verrekijker’, en dat was Romeinen 12.

Voices opende met het lied: More love to Thee, gevolgd door Sing to the Lord en All earth rejoice. Het lied Hallelujah uit the Messjah was werkelijk een spektakel! Het galmde door de kerk, wat een indrukwekkend nummer! Complimenten aan het koor met hun dirigent! Jan Lenselink bracht een geweldige vleugelsolo, geheel in ‘Janstijl’, waarbij de contrasten erg ver uit elkaar lagen, maar wat het erg boeiend maakte! De Pleasure Family kwam naar voren, en Marrienke Pleijzier begon op de harp, een magistraal stuk, heel verstillend, en wist, zowel letterlijk als figuurlijk een gevoelige snaar te raken…

Wilma kwam er bij, en samen speelden ze, net zo mooi als het eerste stuk, Augnus Dei. Tenslotte kon het lied: Wat de toekomst brenge moge, niet ontbreken, en zo her en der hoorde je met Evianne en Marrienke, mensen zachtjes mee neuriën, begeleid door Erik Peijzier. Voices kwam met haar tweede deel, Redeemer of my heart, It is well with my soul, en een indrukwekkend lied van Sela, Ik zal er zijn, wat geweldig werd uitgevoerd, zo mooi, daar hoeft niks meer aan toegevoegd te worden…

Het Rudolph Knolorgel was aan de beurt, een orgelsolo met Bugel en Euphonium, met onder andere het lied: Zegen ons huis. Voices kwam met haar laatste deel, een blokje met vier liederen, waarbij het zo geweldig klonk, dag je nog wel een uur kon doorluisteren! God and God alone werd mee geopend, gevolgd door het lied, 10.000 redenen, For God so love the world, en een daverende finale met lied: In His Love. Geweldig hoe die werd uitgevoerd! Freek en Ali kwamen na een geweldig slotakkoord naar voren, en gaven de medewerkenden een bloemetje. Het einde was er bijna, maar nog een keer mochten we de loftrompet opsteken met het lied: Dankt dankt nu allen God, met blijde feestgezangen!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500