Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bewoners Binnenland ‘tevreden en onzeker’

Geplaatst op: 14 maart 2015

Bewoners van de Genemuider wijk Binnenland zijn tevreden, maar tegelijkertijd onzeker over de toekomst. Ook pleiten veel mensen voor een beter openbaar vervoer. Dat blijkt uit een wijkbezoek van de PvdA op zaterdagochtend. “Opvallend is dat er weinig reacties zijn op de bezuinigingen van de gemeente, maar dat mensen wel bezorgd zijn over de ontwikkelingen in de zorg en de WMO”, zegt Pascal Arnold, de Genemuidenaar die op de provinciale lijst voor de PvdA staat.

De wijkbewoners kregen deze week een brief van de gemeente over het afschaffen van de huishoudelijke hulp. Ze moeten eerst hun eigen netwerk aanspreken en kunnen hooguit nog aankloppen bij de Bijzondere Bijstand. “Daarover maken mensen zich zorgen. Zeker oudere bewoners hebben niet zoveel mensen meer om zich heen. Die vragen zich af hoe dit verder moet”, zegt Yvonne Ariessen uit Zwartsluis, die ook op de provinciale PvdA-lijst staat.

Zij kreeg bovendien veel vragen over de staat van onderhoud in de wijk, net als schaduwfractielid Greet Generaal. “In deze wijk is weinig speelruimte voor kinderen. En mensen vinden dat de straten verzakken en niet in goede staat zijn. In de Bernhardstraat liggen de putten bijvoorbeeld heel hoog in de weg”, aldus Generaal, die van de vele jonge gezinnen in de wijk ook het signaal kreeg dat zwembad Bestevaer absoluut moet blijven bestaan.

Bij het wijkbezoek was ook Hans Nooter aanwezig. Hij staat nummer drie op de provinciale lijst van de PvdA. Ook hem valt het op dat veel mensen vragen hebben over de zorg. “Er is veel onduidelijkheid en soms onzekerheid. Ik heb gezegd dat ze altijd terecht kunnen bij het landelijke meldpunt van de PvdA. En lokaal is er een Ombudsman actief. Trek aan de bel.”

Nooter kreeg ook veel vragen over het openbaar vervoer. “Op zaterdagochtend kun je pas na 10.00 uur met de bus naar Zwolle. En ’s avonds rijdt er bijna geen bus. Als je geen auto bezit, heb je echt een probleem. Dit is nou echt een punt waar de provinciale politiek verandering in kan brengen”, aldus Nooter, die ook kansen ziet voor Genemuiden op energiegebied. “De provincie heeft een Energiefonds voor verduurzamen van gebouwen. De PvdA vindt dat ook kleine maatregelen hieruit betaald moeten kunnen worden, zoals aanpassingen in woningen.”

En Harrie Rietman ziet wat dat betreft ook kansen voor het Genemuider bedrijfsleven. “Op het industrieterrein staan enorme hallen, maar ik zie betrekkelijk weinig zonnecollectoren. Terwijl je daarmee veel energiekosten kunt terugverdienen.” Ook goed voor de werkgelegenheid, besluit Nooter. “Doorvoeren van energiemaatregelen is goed voor het milieu én de werkgelegenheid. Dat laatste is voor de PvdA heel belangrijk. Wij kijken op alle terreinen hoe je zoveel mogelijk mensen aan het werk kunt krijgen.”

Komende woensdag zijn de provinciale verkiezingen. Voor de PvdA staan Pascal Arnold en Yvonne Ariessen uit Zwartewaterland op de lijst.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500