Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwbouw Bedrijfsverzamelgebouw in Hasselt

Geplaatst op: 17 maart 2015

De Marne Vastgoed met vestigingen in Dokkum en Rijssen en de gemeente Zwartewaterland hebben op maandag 16 maart 2015 de koopovereenkomst ondertekend van een kavel op de hoek Productieweg en Industrieweg op het bedrijventerrein te Hasselt. Op deze hoek wordt het bedrijfsverzamelgebouw ‘Het Zwartewater’ gerealiseerd. De koopovereenkomst werd ondertekend door dhr. W. Jelsma, directeur van De Marne Vastgoed en dhr. E.J. Bilder, burgemeester van de gemeente Zwartewaterland.

“Met de komst van dit bedrijfsverzamelgebouw krijgt de gemeente Zwartewaterland er een mooie voorziening voor het lokale bedrijfsleven van de gemeente bij”, aldus burgemeester Bilder. Begin dit jaar is begonnen met de sloopwerkzaamheden aan de kavel in voorbereiding op de start van het bedrijfsverzamelgebouw. De Marne Vastgoed realiseert 13 bedrijfsunits variërend van 40 m2 tot 130 m2. In totaal worden er 2 units van 130 m2, 1 unit van 80 m2, 1 unit van 37 m2 en 9 units van 42 m2 gerealiseerd. Er zijn nog enkele bedrijfsunits te koop in verschillende oppervlaktes.

Herstructurering bedrijventerrein Hasselt

Het bedrijventerrein in Hasselt is volop in ontwikkeling. In mei 2014 werd het startschot gegeven voor de herstructurering. Het doel van de revitalisering is het optimaliseren van de bestaande infrastructuur en het verbeteren van de totale ontsluiting van het bedrijventerrein. Zo worden de Randweg, Hanzeweg en Productie-/Industrieweg  aangepast en waar nodig uitgebreid. Daarnaast wordt een nieuwe weg aangelegd die aansluit op de Werkerlaan. Ook komt er een apart, vrij liggend, fietspad over de bestaande dijk. Medio 2015 wordt gestart met de aanpassing van de wegenstructuur.

Het herstructureringsplan wordt uitgevoerd in samenwerking met de bedrijvenkring, de herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) en de provincie Overijssel.

Meer informatie

De gemeente Zwartewaterland biedt aan het Waterfront nog een aantal andere kavels aan. Deze kavels zijn gelegen aan en nabij het Zwartewater en hebben uitzicht op het historische centrum van Hasselt. Voor de aankoop van een kavel aan het Waterfront kunt u contact opnemen met gemeente Zwartewaterland, de heer G. Westhoff, T 038- 385 3072, g.westhoff@zwartewaterland.nl.

Mocht u belangstelling hebben voor het vestigen van uw bedrijf in het bedrijfsverzamelgebouw, neem dan contact op met Bert Leistra ERA Makelaardij telefoon 038- 477 20 40/ info@bertleistra.nl of De Marne Vastgoed, de heer Wybe Jelsma 0546- 629 800/ info@demarnevastgoed.nl.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500