Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rabobank blijft sponsor ‘Omloop’

Geplaatst op: 17 maart 2015

Afgelopen maandag heeft Rabobank IJsseldelta een sponsorovereenkomst van drie jaar getekend met de Rabo omloop van Noord-West Overijssel. Het tekenmoment vond plaats in het Rabobankkantoor te Zwolle. Met de steun van Rabobank IJsseldelta is er een belangrijke financiële basis gelegd voor de Rabo omloop de komende twee jaar.

De blijdschap is van zijn gezicht af te lezen als voorzitter Mans Bos van de Rabo omloop NWO zijn handtekening onder het sponsorcontact zet. Logisch, want sponsoren als de Rabobank zijn onmisbaar bij de organisatie van zo’n groots wielerevenement. “De omloop is een fantastische race, maar de organisatie ervan  kost veel geld. Ieder jaar opnieuw is het weer een uitdaging om voldoende sponsoren te vinden. Als een grote partij als Rabobank IJsseldelta besluit om voor drie jaar hoofdsponsor te worden, is dat reden tot blijdschap. Zo zijn we als bestuur verzekerd van een solide financiële basis.”

Rabobank wil lokaal sponsoren en houdt van wielersport

Volgens Rabobankmedewerker Evert van Dijk is de keuze voor een evenement als de Rabo omloop Noord-West Overijssel makkelijk te verklaren. “Als Rabobank vinden wij het belangrijk om lokaal te sponsoren. De omloop vindt grotendeels plaats binnen de gemeente Zwartewaterland,  een regio die binnen ons werkgebied IJsseldelta valt. Ook het feit dat het een wielerevenement voor jongeren is speelt mee. Dat sluit volledig aan bij onze organisatiedoelstelling. En het feit ligt er: de Rabo omloop NWO is al jarenlang dé bepalende race voor aankomend (inter-) nationaal wielertalent.”

Omloop NWO is bijzonder evenement

Volgens Evert is de Rabo omloop NWO een bijzondere klassieker. “Het is voor die jongens de eerste race van het jaar en het parcours kent veel hindernissen zoals smalle dijkweggetjes en stevige wind. Niet voor niets blijken de renners die hier winnen op latere leeftijd vaak bij de wereldtop te horen.” Dat Evert van Dijk enthousiast is over de Rabo omloop is wel duidelijk. Sinds kort maakt hij ook zelf deel uit van het bestuur. “Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Het is een gezellige club mensen met een grote passie voor het wielrennen en de koers. Het is mooi om daar ook in de privésfeer bij betrokken te zijn!”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500