24 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub bekert moeizaam verder

Geplaatst op: 17 maart 2015

Man of the match Patrick Lip. Foto Helmich Lubberts

Een matig Sportclub Genemuiden versloeg dinsdagavond Oranje Nassau Groningen met 4-1. Daarmee is de kwartfinale van het bekertoernooi in het district Noord bereikt. Vertrouwen voor een goed resultaat in Lisse (komende zaterdag) is er echter niet getankt.

Sportclub begon nog hoopgevend. Korf liet een mooie actie zien en Philip Ties scoorde al na vijf minuten op aangeven van Martijn Jansen. Dat deed de Drent op verwoestende wijze. Daarna was het lang wachten op nieuwe kansen. Siebren Visscher had in de 33e een mogelijkheid en scoorde twee minuten later alsnog. Daarmee leek het duel gespeeld, maar Sportclub ging steeds slechter spelen, waardoor Oranje Nassau meer vertrouwen in een resultaat kreeg.

Dat leidde na een klein uur spelen tot de 2-1 van Jacobs. Daarna was het eigenlijk wachten op de gelijkmaker, maar die viel niet. Positief aan Sportclub-kant was de rentree van Patrick Lip. Die verving na 73 minuten spelen Heutink en maakte kort voor tijd aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 en later zelfs de 4-1 binnen te werken. Ook kreeg hij nog geel.

De jonge Heutink stond overigens maar 17 minuten in het veld, want in de rust verving hij Riemens. Die was op zijn beurt in de ploeg gekomen, omdat Bremmer in de warming up afhaakte.