Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Clubs hoeven niet te bellen met Herman van Dijk

Geplaatst op: 19 maart 2015

Herman van Dijk stopt met trekken en sleuren. Foto Helmich Lubberts

Herman van Dijk kondigde deze week zijn afscheid aan bij Sportclub Genemuiden. En dat is zeker voorlopig ook meteen een einde aan zijn voetballoopbaan. “Nee, clubs hoeven niet te bellen. Ik ga een huis bouwen en ik heb het drukker op het werk. Daar past voetbal niet meer bij. Als ik het ga missen, sluit ik me misschien ooit aan bij het tweede elftal. Maar dat verwacht ik eigenlijk niet”, zegt Van Dijk.

Vanaf deze zomer is hij druk met het afronden van zijn huis. Niet dat hij alles zelf doet, maar hij wil veel aanwezig zijn. Hij denkt bovendien dat hij op een goed moment stopt. “Ik steek ontzettend veel tijd in voetbal, maar krijg die investering niet altijd terug. Ik pak mijn minuten mee, maar een vaste kracht ben ik natuurlijk niet. Omdat we een hele leuke groep hebben die zich altijd is blijven ontwikkelen, heeft me dat nooit tegengestaan. Maar ik denk als ik er nog een jaar aan vastplak, dat dat wel gaat gebeuren. Dan kun je beter nu stoppen.”

Van Dijk kwam bijna tien jaar geleden bij de eerste selectie. “Na twee jaar in het tweede, kwam ik in het eerste. Aanvankelijk als basisspeler, maar na een dipje met veel ziekte verloor ik die positie. Ik heb toen mijn keelamandelen laten verwijderen en vanaf dat moment gaat het weer beter. Maar goed, vergeet niet dat deze selectie kwalitatief steeds beter is geworden. En het niveau waarop we voetballen, bleef ook stijgen. Dan is een basisplek veroveren niet zo eenvoudig. Ik ben ook nooit een uitblinker geweest. Zelfs in de jeugd niet. Als aanjager heb ik altijd wel mijn waarde gehad, maar ik denk dat ik het maximale uit mijn capaciteiten heb gehaald.”

Als hoogtepunten in al die jaren noemt hij uiteraard de bekerduels tegen Twente en Groningen. “En daarnaast kijk ik zelf met veel plezier terug op de twee duels tegen ARC, waarin we ons plaatsten voor de Topklasse. Vooral de thuiswedstrijd was mooi met veel publiek, perfect weer en een 3-0 overwinning. En daarna hebben we natuurlijk ook mooie seizoenen gedraaid”, aldus Van Dijk, die zich ook nog herinnert dat hij in zo ongeveer de laatste seconde scoorde uit bij Staphorst. “Ja, daar wonnen we op wonderbaarlijke wijze waarna we dat seizoen geloof ik niets meer verloren en toch nog aan degradatie ontsnapten.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Clubs hoeven niet te bellen met Herman van Dijk

  1. Henk schreef:

    Herman een man van weinig woorden maar veel daden,een krachts mens als het niet rechts om kon dan wel links om of er dwars door heen,dat mis ik nu nog wel eens bij de huidige jeugd.Bovendien en voor mij het aller belangrijkste iemand met een groen wit hart,Herman ik wil je bij deze al bedanken voor al die fijne jaren ,en hoop dat jullie dit jaar tot een goed einde kunnen brengen met behoud voor de topklasse …..Herman BEDANKT.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500