Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuidenaar betrokken bij Rome-rellen

Geplaatst op: 19 maart 2015

Een 33-jarige Genemuidenaar heeft zich donderdagavond gemeld bij de politie Rotterdam. Die verspreidde eerder videobeelden over de rellen die Feyenoord-aanhangers in Rome veroorzaakten. Zeven verdachten kwamen daarbij in beeld. De Genemuidenaar belde daarna zelf met de politie, zo is donderdag bekend geworden.

Een team rechercheurs heeft de afgelopen weken videobeelden bestudeerd en aan de hand daarvan beelden van de eerste 15 verdachten geselecteerd. Zij worden onder andere verdacht van openlijke geweldpleging. De beelden zijn de afgelopen dagen eerst bij de politie op het interne netwerk gepubliceerd. Dat leidde al tot de vermoedelijke identificatie van acht verdachten. Voor de identificatie van de nog onbekende zeven mannen werd donderdag de hulp van het publiek ingeroepen.

 Inmiddels zijn er foto’s van nog eens 15 verdachten op het politie-intranet geplaatst. Opnieuw wordt er eerst intern gerechercheerd. Wanneer er geen identificatie volgt uit dit traject, kan voor deze beelden ook de hulp van het publiek ingeroepen worden. Voor betrokkenen bij de ongeregeldheden in Rome geldt nog steeds dat zij zich kunnen melden bij de politie. Het onderzoek naar de verdachten van het geweld in Rome, waar Feyenoord tegen AS Roma speelde, wordt voortgezet.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500