Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP ook grootste ‘waterschapspartij’

Geplaatst op: 19 maart 2015

De SGP heeft in Genemuiden en Hasselt ook de meeste stemmen getrokken tijdens de waterschapsverkiezingen van Groot Salland. Zwartsluis valt onder het gebied van Reest en Wieden. De SGP behaalde hierbij 2365 stemmen (22 minder dan voor de provinciale verkiezingen) en de ChristenUnie 1969. Het CDA en Water Natuurlijk volgen pas met 1066 en 1057 stemmen. De VVD, de Algemene Waterschapspartij en Sallands Gemeentebelangen behaalden nog veel minder stemmen. De opkomst was 57 procent.

Het was voor het eerst dat de waterschapsverkiezingen gecombineerd worden met de provinciale verkiezingen. De vorige stemronde ging nog per post. Toen was het opkomstpercentage logischerwijs veel lager.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500