Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Bakker-Brandenburgh 65 jaar getrouwd

Geplaatst op: 20 maart 2015

Op zondag 22 maart is het 65 jaar geleden dat Gerard Bakker en Antonia Francisca Brandenburgh te Amsterdam in het huwelijk traden. Burgemeester Bilder gaat het briljanten paar op dinsdag 24 maart persoonlijk feliciteren.

Gerard Bakker werd in Genemuiden geboren in een gezin van 12 kinderen. Hij bracht daar ook zijn jeugd door. Nadat hij gedurende een periode in voormalig Nederlands-Indië had gediend kon hij het niet meer zo goed vinden in zijn geboorteplaats en zocht werk in Amsterdam. Hij ging er als postbode aan de slag. Daar ontmoette hij Tonnie, de jongste dochter uit een Amsterdams gezin van drie kinderen.

Vijf jaar na de oorlog trouwden zij en betrokken een bovenwoning in Amsterdam. Wat meer ruimte vonden zij vervolgens in een woonark in Mijdrecht. Daar werd hun oudste dochter geboren. Het gezin verhuisde daarna naar Amstelveen. Daar groeiden hun zes kinderen, 5 dochters en 1 zoon, op. Later werd de familie uitgebreid met 11 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Toen Gerard met vervroegd pensioen ging gingen zij in Zwolle wonen. En daarna verhuisden zij naar de Marijkestraat in Genemuiden. Nu wonen zij met veel plezier in de Meente.

Gerard en Tonnie zijn altijd actief geweest op maatschappelijk gebied en ook binnen de kerk.  Gerard heeft inmiddels wel zorg nodig en gaat ook drie keer in de week naar de dagbesteding. Tonnie is nog actief en mag graag een bezoekje afleggen of een boodschapje doen. Zij puzzelt graag.

 

Het paar kijkt uit naar het feestje dat in familiekring wordt gevierd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500